Cada encàrrec em permet millorar i créixer com a il·lustradora

Després de cursar estudis professionals d’il·lustració a l’Escola d’Art Número 10 de Madrid, Maribel Lechuga González ha treballat per a editorials com Santillana, Palabra o la Fundació Largo Caballero. Així mateix, també treballa per a diversos clients particulars fent retrats o targetes de felicitació. A Ediciones Palabra té l’oportunitat de desplegar tot el seu talent a l’hora de crear unes il·lustracions que susciten admiració per la seva harmonia i calidesa, per la sàvia utilització de la llum i del color. A través dels seus dibuixos, Maribel Lechuga porta a terme una important pedagogia de la fe cristiana.

Maribel, com definiries els teus dibuixos?
Bona pregunta… potser et diria que són una amalgama de records d’infància, imatges de la vida quotidiana que m’inspiren, artistes que m’han influït, anys de treball i maduració personal. Molta gent em diu que tinc un estil elegant i, encara que no sé si deu ser cert, el que sí que tinc clar és que està en contínua evolució.

És difícil il·lustrar textos de temàtica bíblica i espiritual?

És difícil quan et trobes que has d’il·lustrar conceptes tan potents com Déu, l’Esperit Sant, el dimoni… i no vols caure en l’obvietat. Són moments de pànic creatiu perquè t’assalten molts dubtes i la idea no arriba. I si al final no tinc cap més opció que dibuixar un senyor de barba blanca rodejat d’estrelles al cel, m’agrada que tingui alguna cosa original, fer-lo meu i donar-li el meu toc personal.

Quines són les teves fonts d’inspiració per a aquestes il·lustracions?

De petita passava molt de temps fullejant una Bíblia il·lustrada que tenia la meva àvia i que vaig heretar. Em fascinaven aquelles il·lustracions realistes amb tants detalls, amb túniques i vestits meravellosos. També m’inspiro en pel·lícules antigues i imatges que trobo per internet.

A Ediciones Palabra has il·lustrat llibres com La misa de los niños, Guía de los diez mandamientos, Mi ángel de la guarda se lo pasa genial, Pequeño catecismo eucarístico o Mi primera Biblia. Què signifiquen per a la teva trajectòria artística aquests treballs?

Ha estat un plaer il·lustrar tots aquests llibres. Agafo cada encàrrec com un repte i aprofito l’oportunitat per millorar i créixer com a il·lustradora. M’ho vaig passar molt i molt bé treballant amb ells, sempre des del respecte. M’agradaria des d’aquí donar-li les gràcies a Ricardo Regidor, l’editor, i a la mateixa editorial per la confiança que han dipositat en mi durant tants anys.

Podeu llegir tota l’entrevista descarregant-vos-la en PDF

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!