blanquerna papa

Amb motiu del 75è aniversari de la Fundació Blanquerna-URL, aquest divendres al matí el papa Francesc ha rebut en audiència privada una delegació de l’entitat a la biblioteca del Palau Apostòlic Vaticà. La comitiva ha estat liderada per Mons. David Abadías, en representació del cardenal-arquebisbe Joan Josep Omella, i ha comptat amb la presència del president de la Fundació Blanquerna-URL, el Dr. Josep Maria Carbonell, l’expresident, el Dr. Salvador Pié, el secretari general Dr. Enric Xicoy, i altres membres del Patronat, així com també representants dels professors i dels estudiants. 

Durant la trobada, el Pontífex ha agraït la tasca de la Blanquerna-URL com a fundació canònica diocesana, i ha instat als seus membres continuar educant “amb un llenguatge contemporani, modern, àgil, i basat en una anàlisi precisa de la realitat”. En aquesta línia, el Papa els ha demanat que no “s’oblidin de formar persones íntegres”, “i no només tècnics i especialistes”. Com ha dit Francesc, l’objectiu de l’educació ha de ser el de “formar persones holístiques que intentin donar el millor de si mateixes en el servei al qual Déu els crida, sabent que són pelegrins, i que en realitat tot és un camí cap a un objectiu que supera”. 

Posteriorment, el president Josep Maria Carbonell ha entregat una còpia del concert que, amb motiu dels 75 anys de Blanquerna-URL, es va celebrar a la basílica de la Sagrada Família el passat mes de desembre. El Pontífex també ha rebut com a obsequi el llibre publicat amb motiu d’aquest aniversari i que porta el títol Entenam-nos per amor. Miscel·lània dels 75 anys de Blanquerna, que properament es donarà a conèixer a tota la comunitat Blanquerna-URL. 

El Papa també ha aprofitat l’audiència per recordar la figura de Ramon Llull i de Blanquerna, “un il·lustre personatge literari que va utilitzar el beat per fer una precisa descripció de la societat del seu temps”.  

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!