La Comissió per a l’Educació i la Cultura de la Conferència Episcopal Espanyola ja té a punt, per al dissabte 24 de febrer, el congrés “L’Església en l’educació“, amb el lema “Presència i compromís”. Aquesta jornada, que es fa a Madrid, busca renovar el compromís eclesial per continuar potenciant la participació i la reflexió conjunta de tota la comunitat educativa.

El congrés arriba després d’un procés de treball iniciat el 2 d’octubre passat a Barcelona, on es va posar en marxa la fase prèvia. En aquest període, s’ha potenciat la participació i la reflexió amb 9 panells d’experiències que han permès presentar 78 projectes que es desenvolupen en diferents àmbits educatius. A més, la pàgina web de “L’Església en l’Educació” ha estat oberta per rebre les experiències i les reflexions de tothom. 

En una sessió explicativa a la seu de la Conferència Episcopal, la directora del Secretariat de la Comissió Episcopal per a l’Educació i la Cultura, Raquel Pérez Sanjuán, ha destacat que “l’objectiu d’aquest congrés no és que en resultin unes directrius o una normativa, sinó obrir un fòrum comú de diàleg en què es vegi per on  podem caminar junts com a Església per donar resposta des de l’autonomia i titularitat de cada centre”.

“L’objectiu d’aquest congrés no és que en resultin unes directrius o una normativa, sinó obrir un fòrum comú de diàleg”

En una entrevista a Catalunya Cristiana, Raquel Pérez Sanjuán ha assegurat que el punt de partida d’aquesta iniciativa és una mirada de l’Església a la situació actual de l’educació: “En el moment actual, els bisbes van veure oportú convocar tota la comunitat educativa i mirar plegats la realitat, escoltar-nos i veure per on podem avançar conjuntament.”

En total, el congrés “L’Església en l’Educació” comptarà amb una vintena llarga de ponents procedents de diferents organismes internacionals, entre els quals destaquen la Federació Internacional d’Universitats Catòliques i la Unió de Conferències Episcopals d’Europa (la COMECE). 

“No és un congrés en què hi hagi una escolta passiva, sinó que hi haurà una escolta activa”, explica Raquel Pérez Sanjuán, “cada persona podrà prendre la paraula”. I afegeix: “És important llançar aquest fòrum per escoltar, caminar conjuntament com a Església en l’educació i veure, plegats, per on podem avançar. Ens estem adonant que hi ha moltíssims espais i realitats que eduquen des d’aquest ideari cristià.”

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!