El periodista i religiós dels Sagrats Cors Fernando Cordero presentarà el seu nou llibre Cruzando fronteras. Encuentros con garra y calma (Sal Terrae). Serà aquest proper dissabte a les sis de la tarda a la Llibreria Paulines de la Ronda Sant Pere de Barcelona. A l’acte participaran la periodista Carme Munté, sotsdirectora del setmanari Catalunya Cristiana; el comunicador Xavier Pérez Esquerdo; el guionista Oriol Jara, i el diaca Quique Fernández, director de l’Escola d’Animació Bíblica de Barcelona. Cruzando fronteras és el nom d’un interessant format periodístic audiovisual que porta el segell evangelitzador, fresc i directe del mateix Fernando Cordero. El llibre és un recull d’anècdotes, complicitats amb els entrevistats i sobretot una completa radiografia del que és aquest espai d’entrevistes emeses pel Youtube, on el religiós i periodista ha volgut travessar les fronteres de la mateixa creença, però també les geogràfiques i les espirituals. 

Grans personatges com el bisbe Toni Vadell, la carmelita descalça María José Pérez, el guionista català Oriol Jara o la religiosa de Jesús i consultora de la Secretaria General del Sínode María Luisa Berzosa són alguns dels noms propis de Cruzando Fronteras.

Què és Cruzando fronteras a Youtube? 

Cruzando fronteras és un programa setmanal de Youtube d’entrevistes que té ja tres anys. És un espai que vol travessar diferents fronteres i introduir-nos en temes que de vegades ens qüestionen però que del tot no ens atrevim a donar-hi resposta. Com que el format és una mica llarg, 40-60 minuts, tenim temps d’aprofundir en els temes. Això enganxa, perquè acabem coneixent bé el tema i la persona entrevistada. Ja portem 150 entrevistats.

I què ofereix aquest llibre?

El llibre recull part del que hem viscut en aquestes 150 entrevistes, però és una selecció de deu fronteres: la dona en l’Església, la malaltia, la diversitat sexual, la sinodalitat, els abusos… molts temes que s’han tractat d’una manera respectuosa, amable, profunda, amb certa grapa i amb la calma que ofereix un espai en el qual hi ha llibertat per aprofundir, llibertat de temps.

Què espera d’aquest acte públic a Barcelona, una ciutat on va viure uns pocs anys i de la qual guarda un gran record? 

Estic molt il·lusionat perquè feia quatre anys que no presentava un llibre a Barcelona. El darrer el va presentar el bisbe Antoni Vadell (ACS). Tot plegat em porta molts bons records. Hi ha molts amics que estan esperant aquesta nova trobada a la llibreria Paulines. Hi haurà un públic molt divers.

Com definiria la seva evangelització per internet? 

En realitat aquestes trobades virtuals a Youtube acaben esdevenint, en molts casos, trobades de carn i ossos, alhora que es crea una relació especial de complicitat i col·laboració. He de dir que són moltes les persones que de forma generosa i anònima m’ajuden en l’assessorament i la pregunta sorpresa. És un programa setmanal que està fet amb molta cura, afecte i professionalitat.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!