La basílica de la Sagrada Família va tancant carpetes a gran velocitat un cop superada l’aturada per la pandèmia. Es preveu que a finals d’aquest any les xifres de visites i d’ingressos ja siguin les del 2019.

El 8 de desembre del 2021 vam viure la benedicció i il·luminació de la torre de Maria; el 16 de desembre del 2022, la il·luminació de Lluc i Marc, i el 12 de novembre del 2023, la benedicció i il·luminació del tetramorf.

Però el conjunt de les sis torres centrals no tindrà tot el seu significat fins al 2026, quan es beneirà la torre de Jesucrist, la més alta amb els seus 172,5 metres, coronada per una creu de quatre braços. Una torre a la qual convergirà tot el simbolisme d’un temple que ofereix un missatge molt potent a la nostra Europa secularitzada.

En un món mancat de sentit, que viu d’esquena a Déu i en què perden força les grans raons per a l’esperança, la Sagrada Família ens recorda quins són els fonaments de la nostra fe i l’horitzó de vida al qual hem d’aspirar per tal d’arribar a la Glòria.

A mesura que s’accelera la construcció de la Sagrada Família, també va agafant embranzida la causa de beatificació de l’arquitecte. Cal tenir en compte que un dels redactors de la positio ha estat el biblista Armand Puig, membre de la Comissió Teològica de la Sagrada Família. Una positio de la qual se n’espera el dictamen.

El 2026 serà festa grossa: centenari de la mort de Gaudí, inauguració de la torre de Jesús i capitalitat mundial de l’arquitectura de Barcelona. Però és que, a més, com ens diu Esteve Camps, president delegat de la Junta Constructora de la Sagrada Família, “si no tenim un contratemps important, en un màxim de deu anys la Sagrada Família estarà acabada”. Ens situaríem a l’any 2033, quan l’Església celebra els 2.000 anys de la mort i resurrecció de Jesús. El bimil·lenari, per tant, d’una vida i d’un missatge del qual, avui i sempre, el món està assedegat.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!