“Considero deplorable la pràctica de l’anomenada maternitat subrogada, que ofèn greument la dignitat de la dona i de l’infant; i que es basa en l’explotació de la situació de necessitat material de la mare”, ha manifestat el Papa Francesc. En aquest sentit, ha recordat que “un fill és sempre un do i mai l’objecte d’un contracte.” Per això, ha fet “una crida perquè la comunitat internacional es comprometi a prohibir universalment aquesta pràctica”. I ha afegit: “Constato, especialment a Occident, la persistent difusió d’una cultura de la mort que, en nom d’una falsa compassió, descarta els infants, els ancians i els malalts”.

Com cada any, el tradicional discurs del Papa al cos diplomàtic acreditat davant la Santa Seu —ambaixadors, actualment, de 184 països— representa una crida d’atenció a les conjuntures del món amb els seus desafiaments i els camins possibles a recórrer a favor de la humanitat. En aquesta ocasió, Francesc ha dedicat la seva reflexió a la pau, cada vegada més amenaçada, tot recordant que és tasca de la Santa Seu, en el si de la comunitat internacional, ser una veu profètica i una crida a la consciència.

El papa Francesc ha repassat tots els conflictes vius actualment arreu del món, molt especialment ha parlat d’Israel i Palestina, i de Rússia-Ucraïna. Ha demanat a la comunitat internacional que faci prevaler el dret internacional humanitari i ha estat molt crític amb el comerç d’armes: “Les guerres poden prosseguir gràcies a l’enorme disponibilitat d’armes. Cal aplicar una política de desarmament, perquè és il·lusori pensar que els armaments tenen un valor dissuasiu. Més aviat passa a l’inrevés; la disponibilitat d’armes n’incentiva l’ús i n’incrementa la producció.”

“Cal aplicar una política de desarmament, perquè és il·lusori pensar que els armaments tenen un valor dissuasiu”

Entre d’altres temes, el Papa també s’ha referit a la intel·ligència artificial, la migració, la maternitat subrogada, la protecció del patrimoni genètic humà, el canvi climàtic, l’educació, la llibertat religiosa i les desigualtats, sense oblidar el pròxim Jubileu que començarà el Nadal d’enguany.

“Davant de tants patiments, que provoquen desesperació no únicament en les persones directament afectades, sinó en totes les nostres societats, davant dels nostres joves, que en lloc de somiar amb un futur millor sovint se senten impotents i frustrats; davant de les nuvolades que, en lloc de retrocedir, sembla que se cerneixen sobre el món, el Jubileu és l’anunci que Déu mai no abandona el seu poble i sempre manté obertes les portes del Regne“, ha dit Francesc.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!