El papa Francesc a Corea: «Busquem la pau dins un món cansat de guerra»

El papa Francesc ja ha arribat a la ciutat de Seül, a Corea. Ha viatjat amb motiu de la celebració de la Jornada Asiàtica de la Joventut i per beatificar 124 màrtirs coreans que van morir per defensar la fe. La presidenta de la República, Park Geun-hye, ha volgut rebre el Papa en persona, juntament amb diverses autoritats polítiques i religioses, que han donat la benvinguda al Sant Pare a l’aeroport de Seül.

Han passat 25 anys des de l’última visita d’un Papa a Corea. Sant Joan Pau II ho va fer els anys 1989 i 1984, amb motiu del 200 aniversari del naixement de l’Església Catòlica, celebrat amb la canonització de 103 màrtirs locals. Aquesta vegada el papa Francesc vol tornar a recordar les glòries cristianes coreanes amb la beatificació dels «pares de la fe», els primers que van conèixer el martiri per donar testimoni de Jesucrist.

El Papa resa pel periodista italià mort a Gaza

Durant el viatge a Seül el Sant Pare ha resat pel periodista italià que ha mort a Gaza. Ho ha fet davant els 72 periodistes que l’han acompanyat durant el seu vol. «Una oració per Simone Camilli, un dels nostres que avui se n’ha anat estant de servei. Resem en silenci. Aquestes són les conseqüències de la guerra. Gràcies pel vostre servei. Gràcies per tot el que fareu, que no serà un tour, sinó molt més difícil. Que la vostra paraula ajudi sempre a unir-nos al món i també us demano: doneu aquest missatge de pau».

Simone Camilli, un càmera italià de 35 anys, va morir el passat 13 d’agost a Gaza, juntament amb unes altres 5 persones, per l’explosió accidental d’un míssil israelià que els policies palestins intentaven desactivar.

Pyongyang llança míssils al mar

Poc abans de l’arribada del Papa a Seül, Corea del Nord va llançar tres míssils de 30 mil·límetres des de la costa oriental cap al mar de Japó. El portaveu de l’Estat de Corea del sud, Um Hyo-sk, ha explicat que «els nostres militars reforçaran la vigilància al nord i mantindran la màxima atenció davant a futurs llançaments».

Mentrestant, per primera vegada, l’avió del Papa ha pogut volar sobre territori de la República popular Xinesa. És la primera vegada que Pequín concedeix espai aeri a un vol Papal.

«Busquem la pau dins un món cansat de guerra»

El primer discurs que el Papa ha pronunciat a Corea del Sud, i el primer en llengua anglesa durant el seu pontificat, el papa Francesc ha demanat la necessitat de buscar la pau «dins un món cansat de guerres». «La recerca de la pau —ha seguit explicant— també representa un repte per a cada un de nosaltres i en particular per aquells que entre vosaltres tenen la necessitat de defensar el bé comú de la família humana mitjançant el treball de la diplomàcia».

El Papa ha remarcat que la pau «no consisteix simplement en l’absència de guerra, sinó que és una obra de justícia. I la justícia, com a virtut, requereix la disciplina de la paciència».

El Papa també ha assegurat a les autoritats de Corea del Sud «el constant desig que la comunitat catòlica coreana participi plenament a la vida del país». «L’Església —ha continuat explicant— desitja contribuir en l’educació dels joves, al creixement de l’esperit de la solidaritat amb els pobres i els desfavorits i a la formació de noves generacions de ciutadans disposats a oferir la saviesa dels seus avantpassats, per afrontar les grans qüestions polítiques i socials de la nació».

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!