El Papa diu als dominics que "la societat actual ha de retrobar la urgència de la solidaritat

El Capítol General de Priors Provincials de l’Orde de Predicadors (dominics), que es fa a Bolonya des del 16 de juliol i fins al 5 d’agost, ha estat el motiu d’un telegrama que el Papa Francesc enviat als participants, a través del mestre Bruno Cadore i amb la signatura del cardenal secretari d’Estat del Vaticà, Pietro Parolin. En la missiva, el pontífex situa aquest Capítol General “en el marc del Jubileu Extraordinari de la Misericòrdia i del vuitè centenari de la confirmació de l’Orde pel Papa Honori III”, i invoca en aquest moment els dons de l’Esperit Sant, alhora que recorda que “la columna que sosté la vida de l’Església és la misericòrdia”.
El Papa subratlla també que “tota acció pastoral ha d’anar embolcallada de tendresa ja que, en el seu anunci o en el seu testimoni al món, no hi ha res que pugui ser privat de misericòrdia”. En la mateixa línia, Francesc recorda que “la credibilitat de l’Església passa pel camí de l’amor misericordiós i compassiu que dóna vida nova i infon el coratge per mirar amb esperança cap al futur”.
En el mateix escrit, el Sant Pare expressa el seu desig que “tots els qui segueixen el carisma de Sant Domènec de Guzmán, apòstol incansable de la gràcia i del perdó, compassiu amb els pobres i ferm defensor de la veritat, siguin testimonis de la misericòrdia, professant-la i fent-la realitat en les seves vides, i siguin signe de la proximitat i tendresa de Déu perquè la societat actual redescobreixi la urgència de la solidaritat, l’amor i el perdó “. Finalment, el bisbe de Roma fa una crida als germans capitulars perquè resin “pel sosteniment del ministeri petrí”, alhora que invoca “la intercessió de la Mare de Déu del Rosari i de tots els Sants de la família dominicana”.
Missatge a l’ONU contra el tràfic d’infants i joves
D’altra banda, el cap de la Missió de la Santa Seu davant les Nacions Unides a Nova York, Bernardino Auza, ha destacat aquest dimarts, de matinada, la necessitat de “lluitar, amb tots els mitjans, contra la infàmia del tràfic d’éssers humans i la cultura hedonista i mercantil, molt estesa i que estimula l’explotació sistemàtica de la dignitat i els drets humans”. El representant del Papa Francesc ha fet aquesta reflexió durant una conferència a la seu principal de l’ONU, per analitzar l’eliminació del tràfic de nens i joves.
L’arquebisbe Auza també ha qualificat aquest problema de “càncer social” i de “batalla per a l’Església a través de la paraula dels Papes, el compromís de les institucions catòliques i les iniciatives dels creients sobretot des del Concili Vaticà II”. En nom de Francesc, el representant a les Nacions Unides ha afegit que cal cal afrontar aquest drama, amb “el treball forçat i totes les formes d’esclavitud moderna”. Entre les iniciatives sorgides per desig del Sant Pare, destaca el “Grup Santa Marta”, que reuneix bisbes i responsables de Policia d’arreu del món per eliminar “aquesta infàmia”, segons paraules d’Auza, un problema que afecta prop de 2 milions de menors.
L’observador permanent, a més, ha explicat que aquesta conferència de l’ONU, aquests dies a Nova York, té l’objectiu de valorar “allò que s’està fent i allò que no es fa, així com allò que cal fer per alliberar aquests nens i joves i prevenir que altres nois i noies pateixin com ells”. Com a conclusió, ha dit que, “treballant tots junts i amb perseverança, podem eliminar el tràfic de nens i joves”, per assolir l’objectiu de l’Agenda del Mil·lenni de les Nacions Unides 2030, que obliga la comunitat internacional a “acabar amb l’abús, l’explotació i el tràfic, com totes les formes de violència i tortura contra els infants” abans d’aquest any.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!