Càritas Jerusalem socorre a milers de musulmans refugiats a escoles i esglésies de Gaza

Uns 1.300 palestins, la majoria musulmans, estan refugiats a l’església de Sant Porfiri, a Gaza. Esperen poder escapar dels bombardejos de l’exèrcit israelià. Uns altres 700 s’han refugiat a l’església catòlica de la Sagrada Família. Càritas Jerusalem treballen per contribuir i afrontar l’emergència que representen aquestes més de 130 mil persones desplaçades que han hagut d’abandonar casa seva al començament de les operacions militars israelianes.

Fins aquest moment, han mort més de 700 palestins i els centres de salut de la Franja de Gaza no poden fer front a aquesta enorme quantitat de víctimes. «Els nostres 18 professionals estan treballant incansablement en aquesta terrible situació, amb els nostres centres mèdics mòbils que operen a les escoles i distribueixen kits de supervivència a les famílies que es refugien a les escoles, en col·laboració amb l’ONU» ha explicat el pare Raed Abusahliah, director de Càritas Jerusalem. «Distribuïm aliments i menjar calent —ha continuat el sacerdot palestí—, combustible per als generadors elèctrics. Mentrestant, junt amb Càritas Internationalis, hem llançat una crida de projectes i iniciatives a llarg termini per començar immediatament després de l’alto el foc».

El dissabte i diumenge a totes les parròquies de Jordània, Palestina i Israel es pregarà per la pau i hi haurà una recaptació de fons pels habitants de Gaza. «En aquest sentit faig una humil súplica al papa Francesc perquè convoqui una vigília d’oració i dejú per la pau a Terra Santa. Totes les persones que habiten en aquesta terra, la terra de Jesús, estan cansades de viure en la por i el dolor» observa el pare Raed.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!