Rahab, la prostituta de Jericó, és la segona dona en la genealogia de Jesús. Llegim Josuè 2 i 6. A punt d’entrar a la Terra Promesa, Josuè envia espies a Jericó. S’allotgen a l’hostatgeria de Rahab. El rei de Jericó se n’assabenta i envia guàrdies per detenir els estrangers, però ella els amaga al terrat i despista els guàrdies perquè els persegueixin fora de la ciutat. Passat el perill, Rahab els fa escapar per la muntanya. Aleshores emet una profecia. Tothom tremola de por davant d’Israel. Ella sap que el seu Déu és l’únic Senyor al cel i a la terra. Conqueriran Canaan i en seran els amos. Després, Rahab demana als espies que respectin casa seva, ells ho prometen.

Així serà: quan Josuè conquereix Jericó, la tropa israelita devasta la ciutat, però respecta la vida de Rahab i els seus. Passaran a formar part de la comunitat d’Israel. Més tard, ella es casarà amb un home de la tribu de Judà i del seu llinatge naixerà el rei David.

Rahab és la veu femenina que anuncia la conquesta de la Terra Promesa. Una dona marginal esdevé profetessa i s’integra en el poble escollit. Què ens ensenya avui? Podríem titllar-la d’astuta, supervivent i traïdora a la seva ciutat. Però és sàvia, realista i defensora de la vida. És una matriarca capaç de negociar amb l’enemic per protegir els seus. Té les virtuts que tant valorava Israel per sobreviure: intel·ligència, lucidesa, coratge i capacitat d’adaptació. Virtuts ben necessàries avui! Jesús diu: “Sigueu astuts com les serps i innocents com els coloms.” Rahab n’és una bona mestra.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!