Per poder situar sobre el mapa els elements d’arquitectura hostil i dimensionar la problemàtica a les grans ciutats catalanes, Arrels Fundació fa una crida a sortir al carrer i recórrer el barri o municipi, entre el 19 i el 25 de febrer. L’objectiu és fotografiar les barreres arquitectòniques que es trobin i pujar les fotografies al mapa col·laboratiu d’Arrels. Aquesta serà la segona edició del mapeig, que ja compta amb la participació de més de 400 estudiants de 14 centres educatius de Barcelona, L’Hospitalet de Llobregat i Mataró.

La proposta està oberta a empreses, entitats i ciutadania. S’hi pot col·laborar individualment o amb més persones; només cal un dispositiu mòbil per pujar les fotos al mapa col·laboratiu i seguir aquestes instruccionsApunta-t’hi!

Enguany, l’acció inclourà un vídeo de sensibilització sobre l’arquitectura hostil que es visibilitzarà a través d’una enganxina amb un codi QR que col·locaran en cada element localitzat. Aquesta proposta busca donar visibilitat a aquests elements hostils tan presents a les nostres ciutats, que de vegades passen desapercebuts però que impacten negativament en la vida de les persones sense llar.

Des d’Arrels recorden la importància que les persones sense llar puguin fer ús de l’espai públic com qualsevol ciutadà o ciutadana. “Estem convençuts que aconseguir #ningúdormintalcarrer és possible però, per a això, calen polítiques d’atenció social i d’habitatge adreçades a les persones que viuen al carrer i polítiques de prevenció perquè ningú perdi casa seva. #FemCiutatsInclusives!”, afirmen des de l’entitat.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!