Poblet ja té nou pare abat, és el pare Rafael Barruè, que estava fent les funcions de prior superior d’ençà del nomenament d’Octavi Vilà com a bisbe de Girona, el 29 de febrer. “Ja hem fet l’elecció i a partir d’avui ja és el nostre nou abat”, ha manifestat a Catalunya Cristiana un membre de la comunitat. “El P. Rafael és una persona meravellosa, estem molt feliços de tenir-lo d’abat, ha sigut un veritable regal del cel! Una persona profundament espiritual i a més un artista de gran qualitat, els seus quadres són molt bells.”

“El P. Rafael és una persona meravellosa, estem molt feliços de tenir-lo d’abat, ha sigut un veritable regal del cel!”

La comunitat de Poblet amb l’abat general de l’orde cistercenc. Foto: Poblet

A les deu del matí del dilluns 22 d’abril, l’endemà que Octavi Vilà iniciés ministeri com a bisbe de Girona, la comunitat de Poblet s’ha reunit a la sala capitular sota la presidència de l’abat general de l’Orde Cistercenc P. Mauro-Giuseppe Lepori, per a l’elecció del pare Barruè, que ha acceptat l’elecció i ha estat immediatament confirmat i instal·lat en el càrrec. D’ací unes setmanes el P. abat Rafel Barruè rebrà la benedicció abacial.

Com a abat de Poblet assumeix automàticament la presidència de la Congregació Cistercenca de la Corona d’Aragó, integrada pels monestirs, a més del de Poblet, de Santa Maria de Solius, Santa Maria de Vallbona i Santa Maria de Valldonzella de Barcelona.

El P. Rafel Barruè i Broch va néixer a Vila-real (la Plana Baixa) el 31 d’agost del 1966. Els seus pares es deien Josep i Maria. Es va llicenciar en Belles Arts a la Universitat Politècnica de València. El dia 1 de maig de 2000 va rebre l’hàbit de novici al nostre monestir de mans del P. abat Josep Alegre, a les mans del qual emeté també la professió monàstica l’11 de juliol del 2001, festivitat de sant Benet. El 2009 obtingué la llicència en Teologia a la Pontifícia Universitat Gregoriana de Roma, i poc després, l’11 de juliol del 2010, fou ordenat de prevere per l’arquebisbe de Tarragona Mons. Jaume Pujol a l’església del nostre monestir.

Al monestir ha estat hostatger diverses vegades, mestre de novicis durant l’abadiat del P. Alegre, i prior des del 20 de març del 2016. Tots aquests serveis a la comunitat els ha compaginat sempre amb la seva vocació d’artista pintor. Podem destacar —a tall de mínim exemple— la decoració de la capella de la infermeria (2016) o les il·lustracions dels nous antifonaris de l’ofici diví (2023).

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!