El Museu d’Art Sacre de Mallorca ha inaugurat una nova exposició temporal, titulada El taller dels López i la pintura religiosa del Renaixement a Mallorca. Aquesta exposició es troba a la primera planta del Museu i es pot visitar fins al 31 d’octubre.

La mostra s’organitza en quatre sales, on es dona a conèixer el context polític, religiós i artístic de Mallorca al segle XVI, l’arribada i el desenvolupament del taller dels López i la seva influència a la pintura mallorquina. Va ser un dels tallers de pintura religiosa més importants de la Mallorca del segle XVI.

Amb les seves obres, els López van normalitzar la iconografia religiosa a la llum de la Contrareforma, la qual cosa va marcar preferentment la manera de tractar les imatges per part de la resta de pintors mallorquins de l’època, i van consolidar l’estil del Renaixement a l’illa.

Aquesta exposició convida el visitant a fer un recorregut per la producció d’aquests pintors, els quals, sens dubte, van deixar una empremta important en el panorama artístic mallorquí. Les peces exposades provenen de les parròquies de Montuïri, Sencelles i Santa Eulàlia, i també del Museu de Mallorca, de la catedral de Mallorca i del mateix fons del Museu d’Art Sacre de Mallorca.

Se celebraran diverses conferències per aprofundir en el coneixement de l’obra dels López, amb especialistes en la matèria. Cal destacar la conferència La paraula i la imatge: el taller dels López i l’art sacre a Mallorca (segle XVI), del Dr. Andreu Villalonga, que es durà a terme el 18 de maig en el marc de les activitats previstes per al Dia Internacional dels Museus.

També es donarà l’oportunitat de concertar visites guiades per a entitats, associacions o grups escolars. I de manera periòdica es realitzaran activitats i/o visites guiades relacionades amb aquesta temàtica, incloent-hi activitats per a famílies amb nens de 4 a 10 anys.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!