S'inaugura la rehabilitació del recinte modernista de Sant Pau

El dilluns 24 de febrer s’inaugura la rehabilitació del recinte modernista de Sant Pau. Des del 2009, quan van començar les obres de rehabilitació, el recinte ha anat recuperant l’aspecte original amb què va ser concebut per l’arquitecte modernista Lluís Domènech i Montaner. Alhora s’han anat instal·lant als diversos pavellons organismes internacionals com l’Institut de la Universitat de Nacions Unides sobre Globalització, Cultura i Mobilitat; la Casa Àsia; l’Institut Forestal Europeu, o l’Oficina per a l’Enfortiment dels Sistemes Públics de Salut, de l’OMS.

El recinte modernista, declarat Patrimoni Mundial per la Unesco, encara una nova etapa amb diversos objectius: ser seu d’organismes internacionals; integrar-lo en la ruta cultural modernista de Barcelona, i ser alhora un espai emblemàtic per als mateixos ciutadans. D’aquesta manera, del 25 de febrer al 16 de març, es faran tres setmanes de portes obertes.

En la roda de premsa, Jordi Baiget, administrador de torn de la MIA (Molt Il·lustre Administració), ha explicat que dels 12 pavellons, n’hi ha 6 de completament rehabilitats, 2 en procés de rehabilitació i 4 amb el projecte executiu de consolidació redactat. La inversió en curs és de 72 milions d’euros. En el procés de rehabilitació s’han reforçat estructuralment els pavellons; s’han tret tots els elements afegits al llarg dels anys; s’han netejat les façanes; s’han rehabilitat les cúpules i tots els elements ceràmics. També s’han rehabilitat els túnels que al llarg d’un quilòmetre uneixen tots els pavellons. Així mateix, per tal que el recinte sigui eficient energèticament s’ha fet un sistema de climatització geotèrmica d’alta eficiència per a fred i calor, de manera que permet eliminar radiadors i aparells d’aire condicionat.

Turisme sostenible

Tal com ha explicat Jordi Baiget, el recinte modernista de Sant Pau, construït entre el 1905 i el 1930, vol ser un referent en l’oferta turística de la ciutat de Barcelona. Amb tot, l’objectiu és que sigui un turisme sostenible, de manera que com a màxim hi podran entrar 120.000 turistes l’any. La visita lliure valdrà 8 euros, i la visita guiada, 14. Els veïns dels barris de l’entorn disposaran d’un carnet que per 5 euros l’any els permetrà fer visites il·limitades. Així mateix, els veïns de davant mateix del recinte podran entrar-hi gratuïtament. Hi haurà diferents propostes de fidelització i, al llarg de l’any, hi haurà un mínim de 7 jornades de portes obertes coincidint amb festivitats com Santa Eulàlia o la Mare de Déu de la Mercè.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!