L’auditori de la Casa de l’Església, seu diocesana del Bisbat de Sant Feliu de Llobregat, ha acollit dimecres 25 de gener l’acte de presentació de la Memòria d’activitats 2021 d’aquesta diòcesi.

Hi han assistit una setantena de persones d’àmbits ben diversos: hi havia alguns alcaldes i regidores de municipis del territori; representants del tercer sector, Càritas, Mans Unides i diverses fundacions i associacions; empreses proveïdores de serveis al bisbat; representants del sector bancari, d’escoles i hospitals; a més de membres de les 16 delegacions diocesanes, de la Cúria, de moltes parròquies i de diversos àmbits pastorals de l’Església de Sant Feliu de Llobregat.

La Memòria d’activitats 2021 recull una presentació de la Diòcesi de Sant Feliu de Llobregat, una sèrie d’estadístiques i de testimonis dels diversos àmbits d’actuació de l’Església de Sant Feliu de Llobregat, així com l’economia de la diòcesi en el darrer any consolidat (2021) i també una evolució del període 2017-2020. Fa part del compromís de transparència i de rendició de comptes que el Bisbat de Sant Feliu de Llobregat ha assumit.

Exemplars de la Memòria 2021. Foto: Bisbat Sant Feliu de Llobregat

Les intervencions dels ponents, sense pretendre repetir allò escrit a la Memòria, van repassar els seus continguts, articulats en forma de resposta a tres qüestions: Qui som, què fem, com ho fem.

Després de la projecció d’un vídeo-presentació de la diòcesi, el bisbe Agustí Cortés Soriano ha aprofundit en la identitat del Bisbat de Sant Feliu de Llobregat, que ha recorregut un camí de 18 anys de vida, acompanyat per ell en primera persona.

A tall de mostra del “què fem”, de les activitats de l’Església, la Gna. Isabel Blázquez, religiosa hospitalària a l’Hospital Sagrat Cor de Martorell, ha parlat de la seva dedicació personal i com a institució de l’Església, en la cura de la salut mental.

Per entendre amb quins recursos compta la Diòcesi de Sant Feliu de Llobregat per realitzar totes les seves activitats, l’ecònom diocesà, Rafael Galofré, ha parlat de la provinença dels recursos, del repte de l’autofinançament de l’Església vers el qual es camina i de les diverses maneres de donar una aportació a l’Església: capacitats, temps, diners, pregària.

L’acte ha acabat amb unes paraules d’agraïment per part del bisbe Agustí Cortés, que no ha obviat la seva situació actual d’haver presentat la renúncia al càrrec per raons d’edat, com marca el dret canònic, i que ha transmès una visió realista de la Diòcesi de Sant Feliu de Llobregat, alhora que una esperança agraïda a l’acció de Déu en aquesta Església particular.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!