Reunió
ESGLÉSIA CATALUNYA Foto: MCS
Els bisbes de les diòcesis amb seu a Catalunya faran la visita "ad limina" la setmana que ve
El moment més important serà divendres 14 amb l'audiència amb el papa Francesc
Redacció 08/01/2022

Els bisbes de les diòcesis amb seu a Catalunya, juntament amb els del País Valencià i les Illes Balears, iniciaran aquest proper dilluns, dia 10 de gener, la visita ad Limina Apostolorum que han de realitzar els bisbes diocesans cada cinc anys. Aquesta trobada amb el Sant Pare tindrà lloc del 10 al 15 de gener i inclourà la visita a les tombes dels Apòstols, a les quatre basíliques majors i als diversos dicasteris de la cúria romana.


El moment més important tindrà lloc el divendres dia 14 de gener, amb l’audiència amb el papa Francesc


Serà la primera visita presidida pels metropolitans Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona, i Joan Planellas, arquebisbe de Tarragona.

 

Reunions amb les Congregacions romanes

 

Durant aquesta visita, els bisbes es reuniran amb algunes de les Congregacions romanes, és a dir, els diferents departaments de la Cúria. El primer dia de la visita visitaran el Pontifici Consell per a la promoció de la nova evangelització, creat el 2010 pel papa Benet XVI amb l’objectiu de tractar temes relacionats amb l’anunci del missatge de l’Evangeli i la catequesi.


El dimarts dia 11 seran rebuts a la Congregació per als Bisbes, organisme que organitza la visita ad limina i des d’on se seleccionen els candidats a bisbes. En segon lloc, seran rebuts a la Congregació per a la Doctrina de la Fe, encarregada de promoure i gestionar la doctrina de la fe i la moral, encarregar-se dels delictes contra la fe i contra la moral i resoldre les causes de dissolucions matrimonials. El mateix dia visitaran la Secció per a les Relacions amb els Estats de la Secretaria d’Estat.


La visita ad limina seguirà el dia 12 de gener amb una reunió a la Congregació per a l’Educació Catòlica, que treballa en l’àmbit educatiu i universitari. A última hora del matí es trobaran amb els responsables de la Congregació per al Culte Diví i la Disciplina dels Sagraments, que se centra en l’àmbit de la litúrgia.T ambé es reuniran a la Congregació per al Clergat, on es tracten temes relacionats amb els sacerdots, els diaques i els seminaristes diocesans. Durant aquesta jornada també visitaran el Dicasteri per a la Comunicació, constituït pel papa Francesc l’any 2015. ¡


El dia 13, darrer dia abans de la visita amb el Sant Pare, començarà amb la visita al Dicasteri per als Laics, la Família i la Vida, encarregat de la promoció de la vida, l’apostolat dels laics i la pastoral juvenil i familiar. Les reunions seguiran al Dicasteri per al Servei del Desenvolupament Humà Integral, instituït per Francesc el 2016 amb l’objectiu d’agrupar les competències en justícia i pau, la pastoral dels emigrants, de la salut, de la caritat i de l’ecologia. A la tarda del mateix dijous dia 13 es reuniran a la Congregació per als Instituts de Vida Consagrada i Societats de Vida Apostòlica. Per últim, visitaran la Secretaria General del Sínode dels Bisbes, amb motiu de la convocatòria del 2021-2023.

 

La darrera visita ad limina va tenir lloc del 3 al 8 de març del 2014. Va ser presidida pels aleshores arquebisbes metropolitans: Jaume Pujol, de Tarragona, i Lluís Martínez Sistach, de Barcelona. El conjunt de l’episcopat català es va reunir amb diverses congregacions del Vaticà, com la Congregació per al Clergat, el Pontifici Consell per a la Cultura o la Secretaria d’Estat, a les quals van presentar informes sobre l’estat de les diòcesis. Els bisbes van ser rebuts pel papa Francesc el dia 7 de març a Roma.

 

 

 

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET