VATICÀ 
El Papa expressa “vergonya” pels abusos a França
Francesc remarca que “aquests drames no s’han de repetir”
AICA 07/10/2021

El papa Francesc ha expressat la seva “vergonya” per la “llarga incapacitat de l’Església” en gestionar els casos de sacerdots pederastes, després de la publicació de l’informe sobre els 330.000 casos d’abusos o violència sexual sobre menors o persones vulnerables ocorreguts des del 1950 per part del clergat francès.

“És el moment de la vergonya”, va dir Francesc durant l’audiència general del dimecres 6 d’octubre en la salutació als fidels francesos, quan va expressar a les víctimes la seva “tristesa i dolor pels traumes que han patit”.

Segons l’informe publicat per una comissió independent i fet públic pels bisbes francesos, en els darrers tres anys ha investigat el fenomen en l’Església francesa i ha identificat entre 2.900 i 3.200 religiosos pederastes.

“Malauradament, són xifres enormes”, va dir el Papa en referència a aquest informe en el qual ha sortit a la llum un panorama desolador per a l’Església catòlica. “És molt superior al que s’esperava”, ha reconegut també el president de la Conferència Episcopal Francesa, Mons. Éric de Moulins-Beaufort.

“Desitjo expressar a les víctimes la meva tristesa i dolor pels traumes que han patit, la meva vergonya, la nostra vergonya, per la llarga incapacitat de l’Església de posar-les al centre de les preocupacions”, va subratllar el Papa.

El Pontífex també va animar “els bisbes, els fidels, superiors i religiosos a continuar tots els esforços perquè drames semblants no es repeteixin” i va expressar el seu suport als religiosos francesos perquè superin “aquesta prova dura, però que farà molt de bé”.

Igualment, va convidar els catòlics francesos a assumir “les seves responsabilitats perquè l’Església sigui una casa segura per a tots”. 

Després de la publicació de l’informe, l’oficina de premsa vaticana va publicar una nota en la qual el Papa expressava el seu “dolor” i on deia que el seu pensament anava, en primer lloc “a les víctimes, amb gran dolor, per les seves ferides, i agraïment, per la seva valentia en la denúncia”. I a l’Església francesa li desitjava que “en la consciència d’aquesta terrible realitat, unida al patiment del Senyor pels seus fills més vulnerables, pugui embarcar-se en un camí de redempció”.

El Pontífex va ser informat de la publicació de l’informe per part dels bisbes francesos, als quals va rebre en visites ad limina. Durant la presentació de l’informe, el president dels bisbes francesos va expressar la seva “vergonya” per uns fets que “pel seu caràcter commocionen i pel seu nombre aclaparen”.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET