Un moment de la celebració.
VATICÀ 
El Papa demana no reduir la creu a un “símbol polític”
Francesc presideix la Divina Litúrgia de sant Joan Crisòstom
AICA 15/09/2021

En el tercer dia de viatge apostòlic, el Papa va visitar Kosice, la segona ciutat d’Eslovàquia, per presidir la Divina Litúrgia de sant Joan Crisòstom. En l’homilia, Francesc va destacar que la creu era un instrument de mort, però que d’ella va venir la vida.

El Papa va alertar davant el risc de mirar la creu superficialment, sense acceptar la seva lògica, sense “acceptar que Déu ens salvi deixant que es desfermi sobre ell el mal del món”.

Segons el Pontífex, cal mirar el crucificat i obrir-li el cor, deixar-se sorprendre per les seves ferides i emocionar-nos i plorar davant del Déu “ferit d’amor per nosaltres”. Francesc va demanar no reduir la creu a “un objecte de devoció, encara menys a un símbol polític, a un signe d’importància religiosa i social”.

Francesc va aprofitar l’ocasió per reflexionar sobre els màrtirs, que “van testimoniar l’amor de Crist en temps molt difícils d’aquesta nació, quan tot aconsellava callar, resguardar-se, no professar la fe”.

Per al Bisbe de Roma, el testimoni de la creu “no fa servir els camins de l’engany i del poder mundà, no vol imposar-se ell mateix i els seus, sinó donar la pròpia vida pels altres. No cerca els beneficis propis”.

En aquest sentit, va animar a seguir el testimoni de les “persones humils, senzilles, que van donar la vida estimant fins a l’extrem. Ells són els nostres herois de la quotidianitat i les seves vides són les que canvien la història. Els testimonis engendren altres testimonis, perquè són donadors de vida”.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET