Protegir la Casa Comuna, responsabilitat de tothom.
ESGLÉSIA MÓN Foto: Hugo González
Temps de la Creació
De l’1 de setembre fins al 4 d’octubre se’ns convida a pregar i actuar per la Casa Comuna
Redacció 01/09/2021

Des de l’1 de setembre, Jornada Mundial de Pregària per la Cura de la Creació, fins al 4 d’octubre, festa de Sant Francesc d’Assís, se celebra el Temps de la Creació.

Durant aquest període, els cristians són convidats a pregar i a emprendre accions per la protecció de la Casa Comuna, com demana el papa Francesc.

El lema d’enguany és Una casa per a tots? Renovar l’"Oikos" de Déu, que reprèn el concepte d’oikos, paraula grega que significa casa, entesa com a casa comuna el planeta Terra, i com a família, constituïda per tots els seus habitants.

La crida baptismal demana conrear i custodiar el jardí de Déu, participant en la renovació de la Terra habitada, de manera que la vida pugui florir i tots puguin tenir una llar justa i sostenible.

El logotip d’enguany representa la tenda d’Abraham, que va acollir tres estrangers, i que és símbol de la crida ecumènica a practicar la cura de la creació com a acte d’hospitalitat radical.

El Temps de la Creació és un moment favorable per reflexionar sobre com els estils de vida influeixen en el medi ambient i per comprometre’ns en reduir l’impacte del propi consum.

Al terme del Temps de la Creació, el 4 d’octubre, començarà el procés d’obertura de la Plataforma d’Acció Laudato Si’, anunciat pel Papa el maig passat: “Ens deixarem guiar per set objectius de la Laudato Si’ que ens indicaran la direcció mentre perseguim la visió de l’ecologia integral: la resposta al crit de la Terra, la resposta al crit dels pobres, l’economia ecològica, l’adopció d’un estil de vida senzill, l’educació ecològica, l’espiritualitat ecològica i el compromís comunitari.”

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET