ESGLÉSIA CATALUNYA 
Un monjo de Poblet, acusat de presumptes abusos
En un comunicat oficial, el pare abat explica que s’ha prohibit al monjo d’exercir els seus drets capitulars i de realitzar qualsevol activitat pastoral
Redacció 26/08/2021

En un comunicat oficial, el pare Octavi Vilà, abat de Poblet, ha reconegut que el dimecres 25 d’agost, els Mossos d’Esquadra els havien notificat que «un monjo de la nostra comunitat del monestir de Poblet» havia estat «acusat de presumptes tocaments d’una menor, comesos el 15 d’agost passat». I ha afegit que el mateix dimecres el monjo havia «estat detingut».


L’abat, després d’informar «a la comunitat d’aquests esdeveniments», i d’acord amb el Consell del monestir, ha anunciat que s’han pres una sèrie de mesures.


La primera, «prohibició cautelar al monjo d’exercir d’ara endavant els seus drets capitulars, de realitzar qualsevol activitat pastoral i d’abandonar la clausura». 


La segona, «obertura immediata de la investigació prèvia canònica, sempre d’acord amb el previst a la legislació civil per a aquests casos, per tal d’informar dels fets a la Congregació per a la Doctrina de la Fe tan prompte sigui possible».


I la tercera, «col·laboració plena amb les autoritats policials i judicials per tal d’aclarir els fets i depurar les responsabilitats que se’n poguessin derivar, tot respectant sempre el dret a la presumpció d’innocència de l’acusat».


En el comunicat, el pare Vilà subratlla que «volem mostrar la nostra solidaritat i recolzament a tots aquells que es puguin sentir afectats en aquests fets, particularment amb la família de la menor». Així mateix, posa en relleu que «ens dol profundament aquesta situació i manifestem de manera contundent el compromís i la voluntat de lluitar contra tota mena d’abusos al si de l’Església». 


L’abat de Poblet assenyala que «aquest monestir, lloc tan estimat pels catalans i per gent d’arreu del món per l’acollida religiosa i cultural que s’hi presta, amb les oportunes mesures de prevenció que s’hi estan implementant, ha de ser un lloc absolutament segur per a la infància i la joventut». 

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET