Entre els primers evacuats hi ha molts nens petits
SOLIDARITAT Foto: Comunitat de Sant’Egidio
Sant’Egidio acull els primers evacuats de Kabul
Els refugiats són famílies que arriben a l’aeroport romà de Fiumicino
Rosa Maria Jané 23/08/2021

Aquests dies estan arribant a l’aeroport de Fiumicino els primers evacuats de l’Afganistan amb avions militars italians. Són famílies, i hi ha molts nens petits. No porten equipatge: van fugir només amb el que duien a sobre. En arribar els acullen cares amigues de la Comunitat de Sant’Egidio, que els donen provisions bàsiques. Les autoritats i els militars italians han demanat a la Comunitat que organitzi un punt d'acollida a l'aeroport.

Els refugiats que arriben necessiten roba interior, roba i en alguns casos llet en pols per als més petits. Aquests són els productes que  Sant'Egidio els està repartint, juntament amb algunes joguines per als infants. Serveixen per crear una atmosfera més distesa, per distreure els més petits de la por i de l'angoixa dels dies passats. Tots ells ja tenien contacte amb Itàlia: alguns hi tenen parents, que ja estan integrats (i alguns s'han ofert com voluntaris per fer de traductors i mediadors culturals), altres treballen per a la base militar italiana i parlen una mica l’idioma.

Ara comença per a tots ells una nova vida, acollits bé per organismes públics bé per famílies que s'han ofert voluntàriament a diverses ciutats italianes.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET