Toni Vadell ha adreçat una carta a tots els diocesans de Barcelona en què explica la seva vivència
ESGLÉSIA CATALUNYA 
El bisbe Toni Vadell inicia la lluita contra un tumor de pàncrees
L'auxiliar de Barcelona, després d'aquest diagnòstic, diu que rep la malaltia com "una nova missió, la d'estar més a prop de la creu"
@IgnasiMiranda 16/07/2021

El bisbe auxiliar de Barcelona Toni Vadell té un tumor al pàncrees que l'obligarà a reduir la seva activitat pastoral i social els propers mesos. Ara fa unes setmanes, en unes proves mèdiques rutinàries, els metges van detectar en el prelat mallorquí aquesta anomalia. Tot seguint les prescripcions mèdiques, Vadell se sotmetrà els propers dies a un tractament de quimioteràpia i possiblement a una intervenció quirúrgica que temporalment l’obligarà a reduir les activitats pastorals. A través d’una carta emesa per la Secretaria General de l’Arquebisbat de Barcelona, Toni Vadell expressa la seva confiança de cara a superar la patologia, en un òrgan vital. «Demano al Senyor poder afrontar aquest moment de malaltia sentint la seva companyia, intuint que tot això és una crida amorosa d’ell per estimar-lo més i seguir-lo. La rebo com una nova missió, la d’estar més a prop de la Seva Creu, sota la protecció de la Mare de Déu, demanant la intercessió del Beat Joan Roig i Diggle», assegura. El cardenal Joan Josep Omella i els bisbes auxiliars Sergi Gordo i Javier Vilanova demanen la pregària de tothom, alhora que desitgen una ràpida recuperació del bisbe.

Antoni Vadell Ferrer és bisbe des del setembre de 2017, quan va rebre l'ordenació episcopal amb Sergi Gordo a la basílica de la Sagrada Família de Barcelona. Unes setmanes abans, havia estat nomenat pel Papa auxiliar de l'arxidiòcesi. Nascut a Llucmajor (Mallorca) el 17 de maig de 1972 i ordenat prevere el 31 de maig de 1998, Vadell havia desenvolupat una important tasca pastoral en l'àmbit de la catequesi i els joves a la diòcesi balear. Ja a Barcelona, ha destacat per la seva proximitat amb els joves i per un estil propi en la predicació, des d'una alegria que, d'altra banda, forma part del seu lema episcopal. Ara, en aquests moments difícils també marcats per la pandèmia del coronavirus, el bisbe auxiliar de Barcelona ha d'afrontar una lluita molt important per a la seva salut.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET