La nova provincial és infermera.
ESGLÉSIA CATALUNYA 
Maria Dolors Sitjes, nova provincial de les Carmelites de la Caritat Vedruna d’Europa
Infermera de professió, en els darrers mesos ha estat en primera línia de l’atenció a pacients de Covid
Redacció 16/07/2021

Després de tres anys al capdavant de la Província Vedruna Europa, María Gracia Gil cedeix el relleu a la catalana M. Dolors Sitjes, infermera de professió i amb àmplia experiència en tasques de govern dins la congregació vedruna.

En els darrers mesos, Sitjes ha estat en primera línia de l’atenció a pacients de Covid com a directora del Servei d’Acompanyament Religiós i Espiritual de l’Hospital de Granollers

L’acompanyen en l’equip provincial una altra infermera, Carmen Montes, i María Irizar, psicòloga, que repeteix per a un nou període de tres anys.

M. Dolors Sitjes va néixer el 1950 a Arbúcies (Girona) i des de molt petita va tenir clara la vocació religiosa, amb la il·lusió de ser missionera. Va entrar al noviciat als 17 anys i poc després va començar els estudis d’infermeria i a treballar a l’Hospital de Granollers.

El 1978 va ser nomenada sotsdirectora d’Infermeria. A mitjans dels anys noranta la comunitat es planteja la necessitat de posar en marxa un Servei d’Acompanyament Religiós i Espiritual, i Sitjes s’ofereix com a voluntària. Passa els anys següents a l’Instituto Internazionale di Teologia Pastorale Sanitaria i s’incorpora al nou lloc el 1997.

El 1989 és nomenada consultora a la província de Girona i desenvoluparà diferents càrrecs i serveis en la congregació.

Des del 2018 ha estat dedicada a temps complet a l’Hospital de Granollers. Ha estat en primera línia durant la pandèmia oferint atenció i acompanyament a creients i no creients, i exercint una tasca de pont amb les famílies en els moments més durs.

La Província Vedruna Europa és una de les quatre en les quals es divideix la congregació i és la més nombrosa amb més de 850 germanes, grups de laïcat, una àmplia xarxa d’escoles i obres pastorals i socials, especialment amb joves, migrants i població en risc d’exclusió.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET