Helena Alonso, comissària de l'exposició, presentant la mostra als mitjans de comunicació
ESGLÉSIA CATALUNYA Foto: Arquebisbat de Barcelona
El Museu Diocesà de Barcelona acull una mostra de Marc Chagall
L'exposició, titulada “Els estats de l’ànima”, presenta 39 obres del pintor avantguardista
Rosa María Jané Chueca  15/07/2021

Fins al 28 d’octubre el Museu Diocesà de Barcelona ofereix l’exposició Chagall. Els estats de l’ànima, que presenta un conjunt de 39 obres de l’artista.

Com ha explicat a Catalunya Cristiana la comissària de l’exposició, Helena Alonso, “és una exposició que parla del diàleg interreligiós entre judaisme i cristianisme, gràcies a l’obra d’un artista profundament espiritual”.

Dos eixos temàtics recorren la mostra: els set pecats capitals i la Bíblia, des d’una perspectiva femenina. “A més”, destaca Alonso, “hem volgut establir un diàleg amb algunes de les obres gòtiques del Museu Diocesà i de la catedral”.

Segons la comissària de l’exposició, Marc Chagall transmet amb la seva obra l’alegria de viure i un gran optimisme davant les dificultats, “a través d’una paleta cromàtica amb colors intensos i unes narracions en clau metafòrica que s’actualitzen fins avui dia”.

Chagall és un artista jueu, però se sent molt còmode entre les diferents religions. “Ell sent que l’art li serveix per transmetre un missatge de pau entre les nacions i entre les religions”, apunta Alonso, “el seu desig és transmetre un missatge universal: parlar d’espiritualitat, de religió i de llibertat”.

L’exposició ofereix una Playlist a través de la plataforma Spotify que permet acostar-se a Chagall a través de la música. La selecció comprèn música tradicional jueva, composicions en les quals l’artista va treballar en la seva escenografia i les dels compositors que ell admirava.

Helena Alonso convida a gaudir d’aquesta mostra d’un artista que “actualitza missatges mil·lenaris”.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET