Els religiosos sanitaris recorden la defensa de la dignitat humana
ESGLÉSIA ESPANYA Foto: Carlos Daniel
Manifest dels religiosos sanitaris contra l’eutanàsia
Es posicionen en la cura i alleujament del patiment al final de la vida
Ivicon 23/06/2021

Els religiosos Camils a Espanya, l’orde hospitalari de Sant Joan de Déu, Hospitals Catòlics de Madrid, la Conferència Espanyola de Religiosos Confer i la Federació Nacional LARES han presentat, amb un manifest, el seu posicionament entorn de la llei d’eutanàsia que entra en vigor aquesta setmana.

Compromesos amb l’alleujament del patiment i la cura de la vida, els signants del manifest defensen la vida com un i un valor fonamental sobre el qual se sustenta la persona, per la qual cosa el seu respecte és imprescindible.

Des del respecte a la dignitat humana exigeixen no fer mal a la vida ni a la integritat personal, sinó promoure i tenir cura de la vida, actuant per alleujar el patiment. En aquest context, la sedació pal·liativa correctament indicada, quan no són efectives altres mesures, i administrada previ consentiment del pacient, respecta i humanitza el procés del final de la vida i mitiga el patiment intens i incoercible.

El manifest constata que la societat pot fer possible que persones amb vides fràgils o molt limitades es trobin integrades i acollides, dedicant prou recursos sanitaris i socials que facin possible afrontar aquestes situacions. Per la qual cosa els signants ofereixen el seu compromís amb la humanització de la cura de la vida de les persones sense pretendre allargar-la o retallar-la irresponsablement.

Després de llegir el manifest, les entitats convocants han convidat a adherir-s’hi a altres congregacions i associacions catòliques dedicades a la cura de la salut i a professionals sociosanitaris.

Podeu llegir el manifest AQUÍ

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET