UN NOU LLINDAR Foto: Glòria Monés
Què té Jesús que no deixa a ningú indiferent?
Mons. Sebastià Taltavull 21/06/2021

A l’Evangeli descobrim sovint un entorn de religiositat autèntica mitjançant la qual Jesús s’ha guanyat la gent en el seu fatigós periple de poble en poble. La seva arribada crea expectació i novetat. Vet aquí un model encoratjador de visita pastoral permanent. En Ell veiem el pastor que és acollit i que manté la gent expectant, s’ha sabut guanyar la credibilitat del qui estima i està disposat a donar fins i tot la vida. És acollit perquè sempre té als llavis una paraula d’ànim i de consol, perquè transmet una nova i bona notícia, perquè es presenta amb un gest desacostumat que mostra la seva vocació de tendresa, perquè proposa i no imposa, perquè el seu sentit de l’autoritat és ara un testimoni de servei humil, perquè té un tracte exquisit que sap arribar al cor, allí on la persona és convidada a obrir-se i a respondre amb generositat. És humil i bon comunicador.

Com a conseqüència, hem de contribuir al miracle d’una Església propera, d’un ministeri sacerdotal, diaconal i laical assequible, d’unes comunitats acollidores i atentes. Això és possible quan existeix la voluntat decidida d’apropar-se humilment a Jesús, com ho fa tanta gent del seu temps, especialment els malalts i necessitats de tot tipus d’ajuda i acompanyament. Quan hi ha hagut l’experiència d’un acostament a Jesús i la trobada amb Ell ens ha arribat al cor, tot resulta diferent. Trobem un Jesús que és detallista i mostra una gran perspicàcia. No li passa res per alt. Li interessen el nom i els cognoms, la persona en la seva individualitat, no la massa indefinida i anònima amb la qual és impossible entrar en relació humana. L’Evangeli, llegit, escoltat i meditat amb la netedat de cor, amb l’esperit de les benaurances, predisposa a descobrir amb Jesús una infinitat de persones que el busquen.

Per això, si volem i fem l’esforç, a les nostres parròquies, a les cases, al carrer, en tantes situacions de la vida, veiem homes i dones, molts d’ells joves, que de formes diverses i per camins diferents, busquen Jesús. Valorem aquesta inquietud. A nosaltres, ens correspon facilitar l’encontre amb Jesús a través d’una acollida més humana, prescindir d’indicacions que només arriben a través de taulells d’anuncis i donar pas a la conversa amistosa, deixar de banda la relació freda d’oficina que només obre dues hores a la setmana, just quan la gent no disposa de temps per acudir-hi. El nostre temps ha de ser per als altres i forma part del que regalem amb generositat. Què té Jesús que no deixa a ningú indiferent? La nostra generositat ha de ser fruit de la seva. La trobada amb Ell pot guarir-nos del tot i obrir de bat a bat el nostre cor a l’esperança.

Sebastià Taltavull Anglada
Bisbe de Mallorca

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET