ACCIÓ SOCIAL Foto: ACN
“La mort d’en Segundo és un fracàs de tota la societat”
Càritas Barcelona recorda que un 67% de les llars ateses no disposen d’un habitatge digne
Redacció 15/06/2021

La mort de Segundo, l’home de 58 anys que es va suïcidar dilluns quan anava a ser desnonat de casa seva, al barri de Sants, “no és un cas aïllat, sinó que és la punta de l’iceberg d’una problemàtica que arrosseguem des de fa molts anys. És un fracàs de tota la societat”.

Càritas Barcelona, en un comunicat, ha lamentat aquesta nova mort d’una persona vulnerable relacionada amb l’habitatge, i ha explicat que Segundo va ser atès per l’entitat. En concret, va comptar amb l’acompanyament laboral entre febrer i novembre del 2020, mesos marcats per la pandèmia, ja que des del 2018 no trobava cap oportunitat laboral. Durant aquest període, se’l va acompanyar en la cerca de feina, i se’l va assessorar per vincular-se a serveis socials i demanar la prestació a la qual tenia dret, i que finalment va acabar percebent. Es va presentar a vuit ofertes de feina diferents. Malauradament i malgrat els seus esforços, cap de les ofertes laborals va fructificar.

Càritas Barcelona recorda que l’emergència habitacional continua ben present a l’àrea de Barcelona, i que el 67% de les llars ateses no disposen d’un habitatge digne. 1 de cada 4 llars ateses no tenen ingressos, 18 punts percentuals més que abans del Covid-19.

L’entitat insisteix en la necessitat d’un pla de rescat estructural de lluita contra les causes generadores d’exclusió social, “ja que des de la solidaritat no es pot solucionar un problema estructural”. En aquest sentit, és necessari garantir el dret a l’habitatge, ampliant el parc d’habitatge públic de lloguer social, facilitant l’accés al lloguer de mercat a la població en situació d’exclusió social o destinant més recursos per la Mesa d’emergència i el dret a la protecció social que garanteixi uns ingressos per cobrir les necessitats bàsiques i que contempli les despeses generades per allò que és fonamental: lloguer i alimentació bàsica.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET