Agustí Codinach
RÀDIO ESTEL 
Tres milions de catalans ja han rebut la primera dosi de la vacuna
Els qui dormen al carrer ja han començat a immunitzar-se contra el Covid-19, gràcies a la feina d’Arrels Fundació i l’Hospital de Campanya
Redacció 07/06/2021


Hi ha un 38,5% de la població vacunada amb una dosi i un 22,5% amb la pauta completa. Una part, encara molt baixa, és el col·lectiu de persones que dormen al carrer. De fet, la setmana passada es van començar a vacunar a Barcelona a les persones sense llar. Des d’Arrels Fundació, es va posar la dosi aproximadament a 80 persones. A més, divendres passat, van rebre la punxada els usuaris de l’Hospital de Campanya de la Parròquia de Santa Anna de Barcelona. Això és el que ha explicat aquest dilluns, en declaracions al programa A Primera Hora de Ràdio Estel, la metgessa i voluntaria de l’Hospital de Campanya Montserrat Perez.
 
Concretament es van vacunar 70 persones, malgrat que es va fer curt amb els vaccins disponibles. Pérez ha comentat que “es va fer una previsió depenent de la gent que va sol·licitar la vacunació, i es va fer curt”. Tot i això, segons Montserrat Pérez, “el CAP que es fa ver càrrec de subministrar la vacuna ha promés que, en 15 dies, assumirà una segona tanda de vacunació” a tots aquells usuaris de l’Hospital de Campanya que es van quedar sense el fàrmac. 

En un altre moment de l’entrevista, la dermatòloga també ha explicat a Ràdio Estel que “aquesta pandèmia ha fet que la gent sense sostre encara sigui més invisible”. D’aquí ve la importància de portar un registre quotidià de totes les entrades dels usuaris de l’Hospital de Campanya. La doctora ha destacat que, “gràcies a la vacunació, la gent que rebi la vacuna a la parròquia de Santa Anna de Barcelona podrà entrar en un sistema de salut”.

Podeu escoltar el programa A Primera hora AQUÍ

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET