El Papa ha resat aquest diumenge l'Àngelus des de la finestra del Palau Apostòlic davant d'un bon grup de fidels
PAPA FRANCESC 
El Papa es reunirà l'1 de juliol amb líders cristians del Líban
Després de l'Àngelus, en què ha invitat a "contemplar l'amor en la Trinitat", Francesc diu que vol "pregar pel do de la pau i l'estabilitat"
@IgnasiMiranda 30/05/2021

El Papa ha anunciat aquest diumenge que es reunirà, el proper 1 de juliol al Vaticà, amb representants cristians del Líban. Després de la pregària de l'Àngelus, Francesc ha explicat que la trobada serà amb els principals líders de les comunitats, en una jornada de reflexió sobre la preocupant situació de país "i per pregar junts pel do de la pau i l'estabilitat". D'altra banda, el pontífex ha demanat als creients que preguin també per la situació de conflicte social que està patint el poble colombià, i ha dedicat unes paraules especials a tres infermeres màrtirs que van ser beatificades dissabte a Astorga, a Lleó. Ha subratllat que aquestes tres creients, María Pilar Gullón, Octavia Iglesias i Olga Pérez Monteserín, "van imitar el Bon Samarità, perquè es van dedicar a atendre els ferits durant la guerra civil sense abandonar-los en el seu moment de perill, alhora que es van arriscar i van morir per odi a la fe".

En un altre moment, el bisbe de Roma ha comentat la celebració, aquest mateix diumenge, del Dia Mundial de l'Esclerosi Múltiple. Ha recordat que "la proximitat és un bàlsam preciós que dóna suport i consol als qui pateixen en la malaltia". El Papa, a més, ha fet una crida novament a llegir la Bíblia, tot just en afirmar, amb entusiasme, que havia rebut una estona abans un petit grup de fidels que li van portar la traducció de tots els textos bíblics en el propi dialecte del seu poble. I pel que fa a la reflexió sobre la festa de la Santíssima Trinitat, celebrada aquest diumenge, Francesc va animar tothom a "contemplar en la Trinitat l'amor del qual procedim". En aquesta línia, ha assegurat que aquesta commemoració, tot just una setmana després de Pentecosta, "ens fa contemplar el meravellós misteri d'amor i llum cap al qual s'orienta el nostre camí terrenal". Igualment el pontífex ha destacat que "la unitat és essencial per al cristià" i que, en l'anunci de l'evangeli i en qualsevol forma de missió cristiana, "no es pot prescindir d'aquesta unitat invocada per Jesús". Finalment ha dit que la bellesa dels relats "requereix ser viscuda i testimoniada en la concòrdia entre nosaltres, que som molt diferents".

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET