Ignasi Moreta (Fragmenta), Joan Bové (Claret) i Quique Fernández (Paulinas) han participat en un col·loqui d'editors
CULTURA 
"Hi ha ganes de Sant Jordi, de cultura i de tirar endavant"
Joan Bové (Claret), Quique Fernández (Paulinas) i Ignasi Moreta (Fragmenta) es mostren d'acord que "els llibres necessiten carícies"
@IgnasiMiranda 23/04/2021

Joan Bové, director general de Claret, Quique Fernández, responsable de Promoció i Presentacions de Paulinas, i Ignasi Moreta, editor de Fragmenta, han analitzat aquest divendres, Diada de Sant Jordi, la salut del llibre, particularment del llibre sobre temàtica religiosa, espiritual i social. Bové ha dit que l'editorial claretiana "està molt satisfeta, perquè ha pogut obrir i posar parada al carrer" i que "hi ha ganes de Sant Jordi, de cultura i de tirar endavant". Moreta ha assegurat que "hi ha ganes de normalitzar i fer vida normal, perquè cal lluitar contra la fatiga pandèmica". Ha reivindicat que aquesta normalitat "sigui real i que Sant Jordi faci un primer pas per combatre la por i recuperar al màxim la vida, que també és risc". Quique Fernández ha destacat que "tots estem desitjant que torni la presencialitat, perquè els cristians som els qui celebrem que Déu es va encarnar i que, per tant, es va fer palpable, tocable, i es va quedar en l'Eucaristia". Ha comentat també que "els llibres necessiten carícies"Ignasi Moreta, en referència als "murs mil·lenaris de l'església de Santa Anna", ha elogiat "la tasca impressionant a nivell social dels qui acullen persones que representen, com Crist, el rostre sofrent de l'altre".

Pel que fa a les novetats, Bové n'ha presentat algunes de Claret. Una és L'arbre que volia veure món, un treball infantil de Sergi Vea dedicat al cicle mitjà de primària amb il·lustacions de Carlos Redondo. "S'ha pogut materialitzar gràcies al confinament, cosa que ha permet digitalitzar els dibuixos", ha dit. Ha comentat que "és un llibre sobre valors". Una altra és Grans històries, que intenta tractar la transmissió de valors entre generacions. I una tercera novetat és Repensar l'economia a través de la pandèmia, El director general de Claret ha comentat que "és un treball coordinat per Eduard Ibáñez i amb diversos autors, entre ells Lucía Caram i la consultora Adela Sunyer, per impulsar amb Justícia i Pau la col·lecció Oikos sobre la necessitat de posar l'activitat econòmica al servei del bé comú". Entre les novetats de Paulines, Quique Fernández ha destacat Firmes y creíbles: ejercicio de fidelidad cotidiana, de Luigi Maria Epicoco, També ha ofert el llibre Extraordinariamente normales (sobre com ha de ser la vida consagrada). Finalment Ignasi Moreta ha presentat El petit camí de les grans preguntes, de l'ara cardebak José Tolentino Mendonça, treball que "ofereix petites píndoles de saviesa a partir d'una obra d'art, una pintura o una dansa per donar-nos una lliçó de vida". I per als amants de la música, Fragmaneta ha editat recentment Música i inspiració, d'Arthur Abel.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest divendres 23 d'abril.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET