BISBATS 
“Sento gratitud pel passat i afronto amb confiança el futur”
Josep Àngel Saiz prendrà possessió com a arquebisbe de Sevilla el proper 12 de juny
Eduard Brufau 17/04/2021

«Duc in altum» ("aneu mar endins"), aquest és el lema episcopal de Mons. Josep Àngel Saiz Meneses, que ell mateix va escollir quan va ser nomenat bisbe de Terrassa, l’any 2004. L’actitud de fons d’aquestes paraules tretes de l’evangeli és la voluntat d’obrir nous camins per al Senyor. Així ho ha recordat el fins ara prelat de la diòcesi egarenca en roda de premsa el 17 d’abril, en la qual ha fet públic el seu nomenament com a nou arquebisbe de Sevilla, seu de la qual prendrà possessió el 12 de juny proper.

Mons. Saiz ha tingut paraules d’agraïment per a tots els fidels de la diòcesi del Vallès, al capdavant de la qual ha estat durant gairebé 17 anys: «Recordo les paraules que us vaig adreçar quan vaig ser nomenat primer bisbe de la nova diòcesi de Terrassa. L’endemà de l’inici del ministeri, el 26 de juliol d’aquell any 2004, us deia que “compto amb tots i cadascú de vosaltres en la tasca d’iniciar i consolidar la vida de la nostra Església; i us ofereixo la meva estimació i el meu servei pastoral com a bisbe vostre.” Avui, mirant enrere el camí recorregut, vull donar gràcies a Déu per aquest pelegrinatge compartit.»

Durant el seu llarg episcopat Mons. Saiz ha pogut conèixer bé la realitat quotidiana de la diòcesi, el dia a dia dels seus fidels: «He tingut ocasió de conèixer de prop, especialment a través de les visites pastorals, tota la riquesa del poble de Déu per mitjà de rostres concrets, de projectes engrescadors, de patiments compartits, d’il·lusions i esperances.» En el seu cas, a més, a Mons. Saiz se li va encomanar una seu de nova creació, per la qual cosa durant els primers anys del seu episcopat es va fixar com a objectiu la creació de nous organismes i realitats diocesanes, com ara el Seminari, la cúria, Càritas o les diferents delegacions episcopals.

Així mateix, el nou arquebisbe electe de Sevilla s'ha adreçat als feligresos de diòcesi andalusa que li ha estat encomanada. Ha declarat que viu «aquest servei eclesial com una nova crida a la missió que el Senyor encomana als seus apòstols; una crida que com tot cristià vaig rebre en el baptisme a l’apostolat i la santedat, i que es va concretar en el camí de la vocació sacerdotal». També s'ha referit a la rica tradició cristiana de la diòcesi sevillana: «Soc conscient que vinc a una arxidiòcesi amb una rica historia, amb grans fruits de santedat i de servei a les persones al llarg dels segles. Encomano especialment el ministeri que em disposo a iniciar entre vosaltres a les santes màrtirs Justa i Rufina, als sants bisbes Leandre i Isidor, al beat Marcel Spínola, a sant Ferran rei, i a les santes sor Àngela de la Creu i sor Maria de la Puríssima. Poso sota el mantell protector de la Mare de Déu dels Reis, la nostra patrona, els anhels pastorals de tots vosaltres.»

El nou arquebisbe, inspirant-se en la carta Novo Millennio Ineunte de Joan Pau II, de l’any 2000, ha subratllat que sent «gratitud pel passat, passió pel present i confiança en el futur».

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET