AQUESTA SETMANA 
En l’aniversari de la «Statio orbis»
Leticia Soberón 06/04/2021

27 de març del 2020. Convocatòria del papa Bergoglio per pregar units en la distància obligada per la pandèmia. Milions de persones ho presencien a través dels mitjans.

La plaça de Sant Pere apareix deserta davant les càmeres al capvespre. Plou lleugerament. El Papa travessa la plaça caminant amb el seu pas lleuger, tot i que desigual, acompanyat pel seu cerimonier. S’atura i prega silenciós davant la imatge del Crist crucificat de Sant Marcello al Corso, que sembla que plora. S’apropa a la imatge de Maria Salus Populi Romani, a la qual té una profunda devoció. I després fa una callada adoració eucarística.

En aquelles setmanes en les quals mig planeta va viure confinat a casa seva, mentre molts, massa, morien a l'UCI sense el consol de tenir a prop els éssers estimats, i la por tenallava tothom, el Papa va voler respondre, com ho fa un creient, a la situació de desconcert, incertesa i dolor de milions de persones davant d’una realitat nova i amenaçadora. Pregant en silenci i meditant sobre aquell passatge de l’evangeli en el qual Jesús dorm enmig de la tempesta i els deixebles el desperten plens de por. «No t’importa que morim?» Jesús els pregunta: «Per què teniu por?, encara no teniu fe?», i calma la tempesta.

«La tempesta desemmascara la nostra vulnerabilitat i deixa al descobert aquestes seguretats falses i supèrflues amb les quals havíem construït les agendes, els projectes, les rutines i prioritats.» Encara avui hem de continuar treballant per domar la pandèmia. «El Senyor ens interpel·la des de la Creu a retrobar la vida que ens espera, a mirar aquells que ens reclamen, a potenciar, reconèixer i incentivar la gràcia que ens habita. No apaguem el ble que vacil·la (cf. Is 42,3), que mai no emmalalteix, i deixem que revisqui l’esperança.»

Leticia Soberón  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET