ESGLÉSIA CATALUNYA 
Catalonia Sacra presenta l’agenda d’activitats 2021
S’està enllestint un catàleg general de les visites al patrimoni cultural de l’Església
Carme Munté Margalef 24/03/2021

El cor dels canonges de la catedral de Vic ha acollit la presentació de l’agenda d’activitats del 2021 de Catalonia Sacra, una iniciativa dels 10 bisbats amb seu a Catalunya que té com a objectiu donar a conèixer el patrimoni arquitectònic i artístic vinculat amb l’Església i que vol incrementar-ne el coneixement, la divulgació i facilitar-ne la visita.


Francesc Pardo, bisbe de Girona i president de Catalonia Sacra, ha posat en valor una vegada més la importància de la conservació i divulgació del patrimoni cultural de caire religiós, i ha agraït la col·laboració en aquest sentit de les administracions, en especial del programa PO FEDER de la Generalitat de Catalunya.


En la seva intervenció, el bisbe Pardo ha volgut agrair l’esforç de Lleida per protegir les obres art del Museu Diocesà. “Sense la intervenció i la cura bisbat Lleida la majoria d’aquestes obres no existirien”, ha destacat Pardo, que ha recordat que “els Museus diocesans han estat i segueixen sent eina formidable de conservació i divulgació del patrimoni cultural que hem rebut dels nostres avantpassats. Decisions que no tenen en compte aquests esforços continuats i honestos per valorització els patrimoni cultural ens omplen de tristesa”.


En la seva intervenció, Dani Font, coordinador de Catalonia Sacra, ha posat en relleu les tres principals activitats de Catalonia Sacra a l’hora de donar difusió del patrimoni: el Programa de Formació, la Generació de Continguts i la Generació d’Activitats. En aquest sentit, ha destacat que “estem enllestint un catàleg general que ha de reunir tots aquells productes que es troben a disposició dels visitants interessats en el nostre patrimoni”. Amb aquesta finalitat, es farà una pàgina web pròpia per oferir aquests serveis i continguts.


Pel que fa a la concreció de l’agenda 2021, s’han presentat més d’una trentena de visites, conferències, tallers... que visualitzen la diversitat i potencialitat del patrimoni cultural de l’Església. L’agenda ha estat desgranada per la historiadora de l’art lleidatana Esther Solé. Les propostes d’aquest 2021 es faran en 19 comarques de Catalunya i una del País Valencià entre els mesos de març i novembre. Alguns dels actes previstos s’han repescat de la programació de l’any passat, ja que la pandèmia va obligar a suspendre’ls.

 

 

 

 

 

 

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET