Mons. Luis Argüello.
ESGLÉSIA ESPANYA 
La llei de l’eutanàsia, una mala notícia
Declaracions del secretari general de la CEE, Mons. Luis Argüello
Redacció 18/03/2021


Davant l’aprovació de la llei de l’eutanàsia per part del Congrés dels Diputats, el secretari general de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE), Mons. Luis Argüello, ha assenyalat que “és una mala notícia”. 

Segons el prelat, s’ha buscat la solució d’evitar el patiment “provocant la mort de qui pateix”. I ha destacat que és “dramàtic” que a l’Estat espanyol hi hagi 60.000 persones cada any que moren amb patiment “quan es pot posar remei amb una política adient de cures pal·liatives”.

El secretari general de la CEE ha declarat que ara és moment de promoure una cultura de la vida i fer passes concretes per promoure el testament vital o declaracions anticipades que facilitin que “els ciutadans espanyols manifestin d’una manera clara i determinada el desig de rebre cures pal·liatives. El seu desig no ha de ser objecte de l’aplicació d’aquesta llei d’eutanàsia”.

També ha animat a promoure l’objecció de consciència i “tot allò que tingui a veure amb aquesta cultura de la vida que vol tenir una línia vermella dient amb força ‘No mataràs’”.

I, finalment ha afegit: “No provocaràs de manera decidida la mort per alleujar el patiment, sinó al contrari, practicaràs la tendresa, la proximitat, la misericòrdia, l’ànim, l’esperança per a aquelles persones que es troben al tram final de la seva existència, potser en moments de patiment que necessiten consol, cura i esperança.”

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET