Sant Sepulcre de Jerusalem
VATICÀ Foto: Pelau
La Col·lecta per Terra Santa, més necessària que mai
L’emergència del Covid agreuja l’aïllament dels cristians
AICA 15/03/2021

La Col·lecta pro Terra Santa és una oportunitat per contemplar de prop el misteri de Jesús mort i ressuscitat, però també una forma ideal d’esdevenir pelegrins a Jerusalem i apropar-se als cristians que hi viuen. Ho diu el prefecte de la Congregació per a les Esglésies Orientals, el cardenal Leonardo Sandri, en una carta sobre la Col·lecta per Terra Santa que tradicionalment es fa Divendres Sant.

Conscient que el 2020 ha estat un any molt dur, el prefecte subratlla les dificultats que Jerusalem i la petita comunitat cristiana que viu al Pròxim Orient han hagut d’afrontar: “El 2020 els cristians d’aquestes terres van patir un aïllament que els va fer sentir encara més distants, desconnectats del contacte vital amb els seus germans de diferents països del món.”

Pèrdua de feina per l’absència de pelegrins, persistència de la guerra en alguns països i les sancions han agreujat els efectes del Covid. A més, també es van aturar gran part de les ajudes econòmiques que la Col·lecta pro Terra Santa garantia cada any a causa de les dificultats de dur-ho a terme a molts països.

Per això el cardenal Sandri anima a participar en la propera col·lecta i proposa, com el papa Francesc, la figura del bon samarità “com a model de caritat activa, d’amor emprenedor i solidari”.

Aquesta col·lecta, assegura, ha de ser “una oportunitat per no girar la mirada, no passar per alt, no ignorar les situacions de necessitat i dificultat dels nostres germans i germanes que viuen als Llocs Sants".

Només amb aquesta ajuda, afegeix el purpurat, “podran resistir la temptació de sortir del seu propi país, les parròquies podran continuar la missió pastoral i serà possible continuar la tasca educativa a través de les escoles cristianes i el compromís social a favor dels pobres i dels que pateixen”.

Finalment, el cardenal Sandri també fa una crida a la protecció dels Llocs Sants, que la col·lecta, en part, finança.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET