Escultures en fusta artesanals que es venen amb un propòsit solidari.
AQUESTA SETMANA 
«Cayucos» per sortir de l’exclusió
L’acció solidària «L’horitzó és Àfrica» té el propòsit de sensibilitzar la ciutadania i recollir fons econòmics
Redacció 11/03/2021

La ignominiosa travessa del Mediterrani de milers de migrants que es veuen obligats a marxar dels seus països és una història d’horror si coneixem cas a cas les persones afectades. A l’Arxiprestat Badalona Nord i Sud, aquesta situació s’ha encarnat amb l’assentament irregular del barri del Gorg a Badalona on una nau es va incendiar provocant la mort de cinc persones. Aquest cas, que va despertar un gran interès mediàtic i de l’opinió pública està remetent com a notícia, però el cert és que aquest col·lectiu continua vivint amb penúria.


Des de Justícia i Pau de Badalona s’ha ideat l’acció solidària «L’horitzó és Àfrica» que té el propòsit de sensibilitzar la ciutadania i recollir fons econòmics. Així, Ibrahima Seydi, un escultor senegalès que ja porta molts anys a Catalunya, ha produït al seu país d’origen unes 150 figures artesanals en fusta en sis models diferents amb noms de persones que han mort en la travessia i que poden reservar-se a través d'aquest formulari. Els fons obtinguts de la venda (es calculen 5.500 €) serviran per donar suport a l’associació Almas Quemadas, que aglutina persones afectades per l’incendi de la nau, i també per pagar el treball de l’escultor.

«El projecte Àfrica és l'horitzó vol donar suport a la gent necessitada, a més d'ajudar els afectats de l'incendi de la nau del Gorg. M'agradaria continuar comptant amb totes les parròquies de Badalona i poder-ho estructurar com a fundació, associació o simple projecte. Espero que hi hagi ajudes suficients, perquè vindrà més gent africana a Europa. Gent que vol que la seva vida canviï, però que un cop arriben aquí, en trobar-se amb manca de suport i sense conèixer ningú, se submergeixen prenent el camí que no és per a ells i això els fa perdre la seva vida. Esperem que això s'acabi aviat», sosté el senegalès Mustafa, del col·lectiu de migrants del Gorg.

En l’acció també s’han implicat les Càritas parroquials de Sant Josep i de Santa Maria, la Fundació Llegat Roca i Pi, el monestir de Sant Jeroni de la Murtra, Stop Mare Mortum, l’Associació Noves Vies, Open Arms i el propi Arxiprestat. Igualment, també s’estan explorant altres sortides per a la integració sociolaboral d’aquest col·lectiu....


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET