ESGLÉSIA CATALUNYA 
Campanya per garantir la continuïtat de la vida eremítica a Gratallops
La borrasca Filomena va provocar l'esfondrament de bona part de la teulada de l'eremitori de la Mare de Déu de la Consolació
Redacció 28/01/2021

Una de les afectacions ocasionades per la borrasca Filomena a l’arxidiòcesi de Tarragona ha estat l’esfondrament de bona part de la teulada de l’eremitori de la Mare de Déu de la Consolació, al poble de Gratallops, al Priorat.

L’esfondrament ha afectat principalment l’habitacle on l’ermitana Sònia Sapena, des de fa més de deu anys, tenia el taller on realitzava els treballs que l’ajudaven en el seu sosteniment. La seva presència també era un signe d’acollida en nom de l’Església diocesana per a tots aquells que pujaven a l’ermita. Aquesta situació ha provocat que ara, després de més de trenta anys, no hi pugui haver presència de vida eremítica a Gratallops.

Amb la voluntat de garantir aquesta presència i dignificar les condicions de l’eremitori des de l’Arquebisbat de Tarragona s’ha posat en marxa una campanya de recollida de fons que té com a lema «Retornem la vida eremítica a l’Ermita de la Mare de Déu de la Consolació de Gratallops».

Després de les valoracions tècniques realitzades per part de l’Arquebisbat es preveu que el cost de la intervenció pot ascendir a 50.000 euros.

Com puc col·laborar-hi?


Per tal de contribuir a la rehabilitació d’aquest eremitori i donar així continuïtat a la vida eremítica de l’Ermita de la Mare de Déu de la Consolació s’ha posat a disposició un portal web (https://donatius.arqtgn.cat/vidaeremitica) per a fer les aportacions econòmiques.

També s’hi pot contribuir a través d’una transferència bancària al número de compte ES84 2100 9046 9502 0000 6384. En aquest darrer cas, si es vol desgravar l’aportació realitzada a la Declaració de la Renda cal enviar les dades fiscals (nom, cognoms, adreça postal, import i NIF) al correu electrònic administraciobens@arqtgn.cat

 ...


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET