ESGLÉSIA CATALUNYA 
L'arquebisbe d’Urgell transmet el seu condol a les famílies de les víctimes de la residència Fiella de Tremp
Joan Enric Vives: “Esperem que es podran aclarir totes les preguntes que ens fem davant la virulència d’aquest brot”
Carme Munté Margalef 15/12/2020

Ja són 55 els residents morts arran del brot de Covid a la residència Fiella de Tremp, una autèntica tragèdia que ha portat l’arquebisbe d’Urgell, Joan Enric Vives, a enviar un missatge de condol “als familiars de totes les víctimes de la pandèmia i especialment als de la residència Fiella, entre les quals hi ha la mare del Vicari Episcopal d’Urgell i el prevere Mn. Jaume Vila”. En el mateix missatge, l’arquebisbe Joan Enric Vives manifesta: “Esperem que es podran aclarir totes les preguntes que ens fem davant la virulència d’aquest brot i fem confiança a les autoritats sanitàries, als treballadors de la Fundació i al seu Patronat”, presidit per Mn. Joan Antoni Mateo, rector de Tremp. Finalment, l’arquebisbe Vives encomana els residents, les seves famílies i tota la ciutat de Tremp a la protecció de la Mare de Déu de Valldeflors. 


Així mateix, Mn. Josep Maria Mauri, vicari general d’Urgell i membre del patronat de la residència, ha explicat, al programa Els Matins de TV3, que el gruix dels decessos s’ha produït a partir del 26 de novembre passat, justament quan el centre va ser intervingut pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya: “La gestió va ser exemplar fins al 26 de novembre a la tarda, quan la Generalitat va assumir-ne la gestió”.

 

El Sant Hospital de Tremp, Fundació Fiella fou fundat el 3 de setembre de 1521 pel Canonge Jaume Fiella, fou ubicat inicialment a l'edifici del Jutjat actual. L'any 1836 l'hospital es traslladà a l'antic convent dels caputxins, on es troba actualment. Les contínues remodelacions que s'han dut a terme fins ara han portat al fet que la Fundació Fiella sigui un dels referents quant a residències geriàtriques de la regió Pirinenca. Actualment la Residència compta amb una capacitat total de 150 llits

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET