ESGLÉSIA CATALUNYA Foto: Agustí Codinach
Ramon Prat, anacoreta a la ciutat
El teòleg lleidatà presenta el seu darrer llibre a l’Ateneu Universitari Sant Pacià
Carme Munté Margalef 02/12/2020

El desert i la ciutat són dos conceptes que poden sonar antagònics, contradictoris, paradoxals. Però és precisament aquesta paradoxa la que ha volgut posar en entredit el teòleg lleidatà Ramon Prat i Pons, que en el seu darrer llibre s’autoretrata com un Anacoreta a la ciutat. La certesa intuïtiva (Pagès Editors). 


En la presentació, que s’ha fet a l’Ateneu Universitari Sant Pacià, ha explicat que el llibre és com una mena d’itinerari personal i espiritual a través de l’experiència del desert però que té un punt d’arribada molt clar: “Al fons d’un mateix hi ha Déu esperant, sempre”. Així com el seu llibre anterior (Record de Déu. Pelegrinatge a la recerca de l’infinit) era el seu testament teològic, aquest es podria definir com el seu testament espiritual, on el teòleg lleidatà es mulla personalment en la seva vivència personal, política i religiosa. 


En aquests dos llibres s’ha buidat i ara, diu, ja no li queda res més a dir; només una paraula: Jesucrist. Ara bé, en la presentació del llibre no s’ha estat de donar un consell a la Facultat de Teologia de Catalunya: “Déu és en el més profund del misteri, amagat en el cor de la persona. I per això la Facultat de Teologia ha d’arribar a tothom, no únicament als preveres i religiosos.”


En la presentació també han participat David Jou, president de la Fundació Joan Maragall; Joan Viñas, director de l’Acadèmia Mariana de Lleida i autor del pròleg, i Armand Puig, rector de l’Ateneu Universitari Sant Pacià.  

 

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET