Javier Vilanova, fins ara rector del Seminari Interdiocesà, ha estat nomenat bisbe auxiliar de Barcelona
ESGLÉSIA CATALUNYA 
Ajornada l'ordenació episcopal del bisbe auxiliar Javier Vilanova
L'Arquebisbat de Barcelona, a causa de la pandèmia, la retarda del 22 de novembre al 20 de desembre "si la situació no empitjora"
@IgnasiMiranda 13/11/2020

L’Arquebisbat de Barcelona ha anunciat aquest divendres a la tarda que, "tenint en compte la situació actual de la pandèmia del Covid-19 , i seguint les noves disposicions sanitàries, s’ha vist obligat a ajornar la data de celebració de l’ordenació episcopal de Javier Vilanova", nomenat pel Papa bisbe auxiliar de l’arxidiòcesi. La celebració estava prevista, en un primer moment, per al  diumenge 22 de novembre a les 17.00 hores a la Basílica de la Sagrada Família. La possible data que ara s'ha establert, "si la situació de la pandèmia no empitjora, és el diumenge 20 de desembre", també a les 5 de la tarda a la mateixa Basílica de la Sagrada Família.

La celebració, quan es pugui fer, serà transmesa en directe per Ràdio Estel. L’Arquebisbat explica, en el mateix comunicat, que "igualment caldrà tenir molt en compte l'aforament que les autoritats sanitàries autoritzaran en aquelles dates i, en funció d'aquest fet, les invitacions a la celebració poden variar en el seu nombre". El cardenal Joan-Josep Omella, en una entrevista dilluns passat a Ràdio Estel, ja s'havia mostrat obert a ajornar l'ordenació episcopal de Vilanova i, sobretot, a mantenir "un diàleg permanent i ben temporalitzat" amb les autoritats civils, després de la polèmica posterior a la beatificació de Joan Roig i Diggle, dissabte 7 de novembre, una Eucaristia que "va complir estrictament totes les normes" però davant la qual l'Església diocesana va demanar "disculpes a les persones que s'hagin pogut sentir ferides" en veure les imatges de l'altar.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET