VATICÀ 
El Papa afirma que les parelles homosexuals tenen dret a cobertura legal
En el documental-entrevista “Francesco” afronta aquesta i d’altres qüestions
Redacció 22/10/2020

“Les persones homosexuals tenen dret a estar en família, són fills de Déu, tenen dret a una família. No es pot fer fora de la família ningú ni fer-li la vida impossible per això. El que hem de fer és una llei de convivència civil, tenen dret a estar coberts legalment.” Són declaracions del Papa en Francesco, el documental-entrevista al Pontífex en el qual afronta qüestions com les migracions, el racisme, la pandèmia, el canvi climàtic o la situació de persones homosexuals.

En aquest documental, dirigit pel rus Evgeny Afineevsky, Francesc recorda que en el passat havia afrontat aquesta qüestió. Es refereix als seus anys com a arquebisbe de Buenos Aires, quan es va oposar a l’aprovació d’una llei sobre el matrimoni entre persones del mateix sexe, però va aprovar que es donés protecció legal als drets de parelles homosexuals en qüestions com herències o possibilitat de visitar a l’hospital.

La proposta de Francesc no és equiparar la convivència de dues persones homosexuals al matrimoni catòlic, sinó respectar les decisions privades i mostrar que totes les persones tenen igual dignitat. “S’ha d’acompanyar les persones com les acompanyaria Jesús. Quan una persona que té aquesta condició va davant Jesús, no li respondrà: ‘Ves-te’n perquè ets homosexual’, no”, afirma el Papa.

De la seva banda, el director de la revista La Civiltà Cattolica, Antonio Spadaro, assegura que el suport del Papa a les unions civils homosexuals no és “una cosa nova” i precisa que això no significa un canvi de doctrina.

El P. Spadaro explica que el director de Francesco aplega una sèrie d’entrevistes que s’han fet a Francesc en el decurs del temps, oferint una gran síntesi del seu pontificat i del valor dels seus viatges. Entre elles, hi ha diferents extractes agafats d’una entrevista amb Valentina Alazraki, periodista mexicana, i allà el Papa parla d’un dret a la tutela legal de les parelles homosexuals.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET