VATICÀ 
Represa de les audiències generals amb presència de fidels
El dimecres 2 de setembre el Papa es tornarà a adreçar al poble amb el distanciament adequat
Redacció 27/08/2020

Les audiències generals que el Bisbe de Roma adreça als fidels cada dimecres, es van haver de fer sense públic amb l’arribada de la pandèmia a Itàlia i al Vaticà, els primers dies de març. Des d’aleshores el Papa les feia des de la Biblioteca del Palau apostòlic i es podien seguir en directe per televisió. Finalment, però, el 2 de setembre el Vaticà tornarà a acollir fidels amb motiu d’una audiència general. L’acte se celebrarà amb els fidels mantenint la distància de seguretat i portant mascareta. A més, l’audiència no tindrà lloc ni a la plaça de Sant Pere ni a l’aula Pius VI, on tradicionalment acostumaven a tenir lloc, sinó al pati de Sant Damas, a cel obert.

Durant aquest mes de setembre es podrà accedir a les audiències temporalment sense necessitat d’entrada, però les persones que hi vulguin assistir hauran de tenir el compte la limitació d’aforament. Les audiències començaran sempre a les 9.30 i la porta d’accés per als fidels s’obrirà a les 7.30. Aquesta represa d’una certa normalitat en la vida de la Santa Seu ha estat possible gràcies a l’estabilització de la pandèmia arreu d’Itàlia. Encara que va ser el primer país europeu a patir l’arribada letal del coronavirus, les estrictes mesures preses per les autoritats durant aquests mesos han ajudat a millorar la situació.

Les audiències generals van ser instituïdes fa gairebé 100 anys, el 1925, pel papa Pius XI. Tenen per objectiu oferir al públic un breu ensenyament teològic o moral i compartir un moment de pregària. També és una oportunitat perquè els fidels puguin veure i sentir el Papa en directe, del qual sempre reben una benedicció. És un moment esperat privilegiat per a molts catòlics, que els permet ser a prop del Pontífex.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET