CATALUNYA CRISTIANA 
Mor Mn. Francesc Raventós
Col·laborava periòdicament a «Catalunya Cristiana»
Redacció 16/08/2018

Mn. Francesc Raventós i Pujol, prevere de l’arquebisbat de Barcelona, canonge emèrit del Capítol de la Catedral de Barcelona i vicepostulador de la causa de canonització del Dr. Pere Tarrés, ha mort en la pau de Crist el 15 d’agost del 2018, als 86 anys. Amb una fructífera tasca pastoral, era col·laborador de Catalunya Cristiana des de feia molts anys.

Nascut el 7 de gener del 1932, va ser ordenat sacerdot el 22 de desembre del 1956 a la capella del Seminari Conciliar de Barcelona. La primera missa la va celebrar l’endemà, dia 23, a l’església parroquial de Sant Vicenç de Sarrià. «Des d’aquell dia, el ministeri de prevere ha omplert tota la meva vida», comentava Mn. Raventós amb motiu de les seves noces d’or sacerdotals.

Va ser destinat a la parròquia de la Mare de Déu de Fàtima del Turó de la Peira, a Barcelona. Com que era una parròquia nova que encara no funcionava, va ser nomenat vicari a la parròquia de Sant Pau del Camp. Entre el 17 d’abril del 1957 i el 10 de juny del 1961 va exercir de vicari a la parròquia de Fàtima. Posteriorment va estar tres mesos de vicari a la parròquia de Santa Maria del Taulat de Barcelona.

L’agost del 1961 va ser nomenat director espiritual del Seminari Menor de la Mare de Déu de l’Alegria, a la Conreria. Hi va estar nou cursos. Els dos últims va ser, alhora, vicerector del grup dels petits. Durant vint-i-un anys va ser vicari a la parròquia de Sant Pancràs.

Des de l’1 d’agost del 1970 va ser secretari particular del bisbe Mons. Ramon Daumal. També va exercir de vicari a la parròquia de la Mare de Déu del Remei de les Corts.

L’any 1975 Mn. Francesc Raventós i Pujol va ser nomenat vicepostulador de la causa de beatificació i canonització del Dr. Pere Tarrés. A Catalunya Cristiana hi col·laborava periòdicament amb la secció Enraonar sobre el beat Pere Tarrés, en què parlava d’anècdotes sobre el gran metge, sacerdot i apòstol de la joventut.

El desembre del 1986 va ser nomenat consiliari diocesà dels Grups d’Oració i Amistat. Durant quaranta-tres anys (1970-2013) va estar al capdavant de la Residència Sacerdotal Sant Josep Oriol. «Mossèn Raventós ha fet de la Residència Sacerdotal Sant Josep Oriol una veritable família», va afirmar el cardenal Lluís Martínez Sistach durant l’acte d’homenatge que se li va dedicar el 12 de desembre del 2013 amb motiu del seu relleu en la direcció del centre.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET