Mohamed Said Badaoui, portaveu de la mesquita As-sunnah
RÀDIO ESTEL 
"S'ha de veure la mesquita com un punt per solucionar problemes"
La mesquita As-sunnah, de Reus, escollida com exemple a seguir per les comunitats islàmiques d'Espanya
@BorjaDeMaria 17/07/2018

La ISESCO (Organització Islàmica per la educació, la ciència i la cultura) ha escollit la mesquita As-sunnah, ubicada al polígon Granja Vila de Reus, com a exemple a seguir per les comunitats islàmiques de Catalunya i Espanya

Mohamed Said Badaoui, portaveu de la mesquita de Reus, ha explicat a la primera hora de la Fórmula Estel la tasca de la mesquita a la zona de Reus i comarca. "A la nostra ciutat ens hem pogut explicar i dur a terme inicitives que han estat molt positives, de cara a la ciutat i a la nostra comunitat. La mesquita ha de ser un referent dins de la ciutat, no s'ha de veure la mesquita com un problema, sinó com un punt per solucionar els problemes que existeixen a la ciutat per part de la comunitat musulmana"

El presentador de RàdioEstel, Joan Trias, li ha preguntat sobre integració, obertura de mesquites, coneixement de l'Islam i terrorisme

El portaveu de la mesquita de Reus prefereix parlar abans de respecte que d''integració: “El primordial és el respecte: cadascú pot dur a terme la seva religió i cultura, però sempre amb respecte i intentant entendre’s el millor possible”.

Mohamed Said Badaoui ha admés que costa obrir una mesquita: “Amb la política actual, la majoria dels temples de culte s’obren a polígons industrials. Em sembla que té una part de discrimació, és com si el treguessis de la ciutat i no tinguessin tanta importància com temples de la ciutat”. 

També ha tractat la radicalització de joves: “La majoria dels nois s’informen fora de les mesquites, a les xarxes socials, on troben qualsevol resposta. Estem donant la possibilitat que s’informin directament des de la mesquita”, ha explicat Badaoui. 

Reunió Trump-Putin
Aquest dimarts a la Fórmula Estel també hem parlat de la reunió entre el president nord-americà Donald Trump i el president rus Vladimir Putin, amb Alexander Golovin, membre de Catalans Lliures: “Els mitjans, i especialment EUA, els interessava el tema de la ingerència russa, i tota la resta va passar desapercebut”. I ha afegit: “Han arribat a acords per augmentar l’ajuda humanitària a Síria, on estan en bàndols diferents”.

La psicòloga Núria Benedito ha obert el programa d'avui amb El Pensament del Dia

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET