Gerard Canals, cap d'operacions de Proactiva Open Arms
RÀDIO ESTEL Foto: Gerard Canals
"La nostra missió és evitar que la gent mori enmig del mar"
Gerard Canals (Proactiva Open Arms) ha aclarit que, encara que l'ONG tingui solucions per a la crisi migratòria, no és la seva tasca
@BorjaDeMaria 26/06/2018

A l’hora informativa de la Fórmula Estel d'aquest dimarts hem parlat de la situació i la crisi migratòria del Mediterrani amb Gerard Canals, cap d'operacions de Proactiva Open Arms.

"Fa un parell de dies va haver un rescat massiu, amb més de 1000 persones, que no és que sigui una cosa especialment extranya, sinó el que va ser més estrany va ser la situació que es va viure en paral·lel, en les comunicacions amb Roma, amb l'impediment de realitzar el rescat", ha relatat Gerard Canals. Proactiva Open Arms no espera canvis de la Cimera de la UE sobre immigració d'aquest dijous: "més enllà de reforçar l'externalització de fronteres" i "la criminitalització de les ONG's", ha advertit Canals.

Preguntat pel presentador de Fórmula Estel, Joan Trias, de quin paper ha d'assumir Proactiva Open Arms en els canvis de la política migratòria dels països europeus, Gerard Canals ha afirmat: "Nosaltrem tenim una missió i és molt concreta: evitar que la gent mori enmig del mar. Nosaltres som molt petits i ens dediquem al què ens dediquem. Evidentment que tenim la nostra idea de quina és la millor solució, però la nostra tasca és rescatar al mig del mar i allà estarem fins que sigui necessari".

"L'educació diferenciada era una eina més, l'essència no ha canviat"
Institució Igualada integrarà a partir del curs que ve els 650 alumnes de les escoles Montclar (femenina) i Mestral (masculina). El director, Juan Jordana, ha valorat que la seva escola sigui la primera mixta de l’Opus Dei a l’Estat: “Aquesta fusió ve d’antuvi: des de fa 2 anys vam procedir a una unificació administrativa. I ara, donada la situació sociodemogràfica que tenim a Igualada, hem pres aquesta decisió per tal d’oferir el servei a les famílies”.

El fins ara director del Col·legi Mestral, Juan Jordana, ha explicat a RàdioEstel: “Vam optar per una educació diferenciada perquè vèiem que era la manera per poder transmetre els valors de l'humanisme cristià”, i ha afegit que “aquesta organització era una eina més, però l’essència de l’escola no ha canviat res”.

A partir del curs que ve les instal·lacions de Montclar es dedicaran a Infantil i Primària, i les de Mestral, per a ESO i Batxillerat, encara que l’ESO mantindrà la diferenciació per sexes: “Com és un projecte i un repte nou, amb el qual tant les famílies com el professorat estan molt il·lusionats, per prudència hem pensat que era millor, per procesos maduratius de nens de l’ESO, aquesta etapa mantenir-la diferenciada. Anar poc a poc per fer-ho bé. No oblidem que estan les famílies al darrera i aquella escola per la qual ells han apostat ha mantingut l’essència”. El canvi no ha estat per motius polítics, ha remarcat Jordana. “El canvi és per un context sociodemogràfic que es viu a l’Anoia, i conretament a Igualada”.

Escola Amiga
I hem acabat l'hora parlant del projecte Escola Amiga amb Diana Casellas, responsable de sensibilització a l’Obra Social Sant Joan de Déu

Pots escoltar l'hora informativa de la Fórmula Estel...


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET