L'entrevista a Pietro Parolin és, amb la salutació del Papa, el més destacat en aquesta edició extraordinària
CATALUNYA CRISTIANA 
"L'Església anima les parts perquè continuïn parlant i escoltant-se", afirma el cardenal Parolin sobre Catalunya
En una entrevista exclusiva, el secretari d'Estat diu que, "en el desencontre polític català, tots han de reflexionar amb sinceritat"
Redacció 16/01/2018

Pietro Parolin repassa diversos temes rellevants d'actualitat en tres pàgines publicades aquesta setmana, en el seu número 2.000, pel setmanari Catalunya Cristiana. Sobre la situació social i política del nostre país, el secretari d'Estat assegura que "la Santa Seu, en estreta relació amb l’Episcopat, segueix amb atenció els esdeveniments a Catalunya i, en particular, el futur de l’escenari que s’ha dibuixat després de les eleccions al Parlament autonòmic del 21 de desembre passat". Com a via de sortida, diu que "correspon a les parts involucrades analitzar aquesta situació de desencontre polític, duent a terme una reflexió amb honestedat i sinceritat". El número dos del Papa Francesc conclou que "el que fa l’Església és recordar uns principis i uns valors i animar les parts perquè continuïn parlant i escoltant-se".

Entre altres reflexions, el cardenal Parolin recorda que "el poder polític és essencialment un servei" i que, si és autèntic, "rau a sortir a l’encontre dels altres, especialment dels més pobres i desafavorits". En aquesta línia, el secretari d'Estat de la Santa Seu destaca que "la política ha de ser valenta i prudent" i que "no serveix en el món d’avui una política patronal ni exclusiva, sinó amiga i responsable". Finalment, el purpurat italià assegura que "la política ha de defensar la dignitat humana", i posa com a exemple que "la Bona Notícia de l’Encarnació del Fill de Déu ens dona la clau interpretativa de la dignitat de tota persona humana, que hem de defensar amb vigor en qualsevol àmbit i període de l’existència".

El cardenal Pietro Parolin, nascut el 17 de gener de 1955, és secretari d'Estat de la Santa Seu des de l'octubre de 2013. Entre altres missions pastorals i diplomàtiques, ha estat nunci del Papa a Veneçuela. Precisament la difícil situació en aquest país sud-americà és un altres dels temes que tracta en aquesta entrevista exclusiva al setmanari Catalunya Cristiana, juntament amb les reformes dins l'Església, el futur estatus de Jerusalem i la lluita contra la pederàstia, entre d'altres....


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET