Francesc aparta el bisbe alemany acusat de malbaratament

El Vaticà ha anunciat que el papa Francesc ha suspès de forma provisional el bisbe de Limburg (Alemanya), Mons. Franz-Peter Tebartz-van Elst, acusat en la seva diòcesi de portar un estil de vida luxós i d’haver fet una remodelació milionària de la seu episcopal.

El Papa en tot moment ha estat àmpliament i objectivament informat sobre la situació a la diòcesi alemanya i ha rebut també en audiència el bisbe Tebartz. Segons el Vaticà, a la diòcesi s’ha creat una situació que impedeix que el prelat pugui exercir la seva missió pastoral.

Després de la visita de l’enviat vaticà a la diòcesi de Limburg, el cardenal Giovanni Lajolo, feta al setembre, la Conferència Episcopal Alemanya, segons un acord entre el bisbe i el capítol de la catedral de Limburg, ha constituït una comissió per dur a terme un examen profund de la qüestió de la construcció de la seu episcopal.

Segons un comunicat vaticà, ”en espera dels resultats d’aquest examen, així com de l’anàlisi de les responsabilitats en aquesta matèria, la Santa Seu creu oportú autoritzar el bisbe Franz-Peter Tebartz-van Elst, a passar un període de permanència fora de la diòcesi”.

El Vaticà, a més, ha informat del nomenament de Statdtdekan Wolfang Rösch com a vicari general de la diòcesi de Limburg que l’administrarà durant l’absència del bisbe diocesà.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!